Ikväll ska vi ha kött, potatis, sås och sallad! Mört fläskkött får fantastisk smak när det rostas i ugnen kryddad med vår färdiga kryddblandning Vitlöksflörter. Ett både sött och syrligt tillbehör är en ljuvlig äppelsallad med valnötter. Vi serverar vårt krispiga fläskkött med kokt potatis, och en underbart krämig basilikagräddsås.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Vitlöksflörter
1
Vitlöksklyfta
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
1
Basilika
300
Fläskytterfilé
400
Småpotatis
60
Salladsmix
1
Äpple
4
Kycklingbuljong
20
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
20
Honung- & senapsdressing
(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)
¼
Salt (steg 5)
¼
Olivolja (steg 5)
Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft).
Koka upp potatis i en stor kastrull med saltat vatten. Koka i 12-15 min, eller tills den enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Krydda med en nypa salt och peppar. Sätt åt sidan under lock.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Krydda kött med Vitlöksflörter och en nypa salt.
Bryn kött i 2 min per sida, och lägg sedan över det på en plåt med bakplåtspapper.
Rosta överst i ugnen i 12-15 min.
Väl färdigt, ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket tills servering.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, finhacka basilika.
Skär äpple i tunna skivor.
Skölj salladsmix.
Blanda salladsmix, äpple, honung- och senapsdressing, en nypa salt och peppar i en stor skål.
Finhacka eller pressa vitlök.
Torka försiktigt ur stekpannan och hetta sedan upp olivolja [1/4 msk | 1/2 msk] i stekpannan på medelvärme.
Fräs vitlök i 1-2 min.
Tillsätt matlagningsgrädde, kycklingbuljong och basilika (spara lite till garnering). Koka tills uppvärmd, 1-2 min. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar.
Skär kött i 2 cm breda skivor.
Lägg upp potatis, kött och sallad på tallrikar.
Ringla över basilikagräddsås.
Garnera salladen med valnötter, och köttet med resterande basilika.