Fläskytterfilé i gräddsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fläskytterfilé i gräddsås

Fläskytterfilé i gräddsås

med kokt potatis och frisk äppelsallad

Ikväll ska vi ha kött, potatis, sås och sallad! Mört fläskkött får fantastisk smak när det rostas i ugnen kryddad med vår färdiga kryddblandning Vitlöksflörter. Ett både sött och syrligt tillbehör är en ljuvlig äppelsallad med valnötter. Vi serverar vårt krispiga fläskkött med kokt potatis, och en underbart krämig basilikagräddsås.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Under 650 kcal
Glutenfri
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Mjölk
Nötter
Sulfiter
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Vitlöksflörter

1 st

Vitlöksklyfta

1 paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Basilika

300 g

Fläskytterfilé

400 g

Småpotatis

60 g

Salladsmix

1 st

Äpple

4 g

Kycklingbuljong

20 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

20 g

Honung- & senapsdressing

(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 5)

¼ msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)646 kcal
Energi (kJ)2701 kJ
Fett32.6 g
varav mättat12.5 g
Kolhydrater48.8 g
varav socker15.4 g
Protein39.5 g
Salt2.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.

Koka upp potatis i en stor kastrull med saltat vatten. Koka i 12-15 min, eller tills den enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Krydda med en nypa salt och peppar. Sätt åt sidan under lock. 

Tillaga kött
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Krydda kött med Vitlöksflörter och en nypa salt.

Bryn kött i 2 min per sida, och lägg sedan över det på en plåt med bakplåtspapper.

Rosta överst i ugnen i 12-15 min.

Väl färdigt, ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket tills servering. 

Förbered basilika & äpple
3

Under tiden, finhacka basilika.

Skär äpple i tunna skivor.

Blanda sallad
4

Skölj salladsmix.

Blanda salladsmix, äpple, honung- och senapsdressing, en nypa salt och peppar i en stor skål.

Koka sås
5

Finhacka eller pressa vitlök.

Torka försiktigt ur stekpannan och hetta sedan upp olivolja [1/4 msk | 1/2 msk] i stekpannan på medelvärme.

Fräs vitlök i 1-2 min.

Tillsätt matlagningsgrädde, kycklingbuljong och basilika (spara lite till garnering). Koka tills uppvärmd, 1-2 min. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar.

Servera
6

Skär kött i 2 cm breda skivor.

Lägg upp potatis, kött och sallad på tallrikar.

Ringla över basilikagräddsås.

Garnera salladen med valnötter, och köttet med resterande basilika.