HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFläskytterfilé I Gräddsås
topBanner
Fläskytterfilé i gräddsås

Fläskytterfilé i gräddsås

med kokt potatis och frisk äppelsallad

Ikväll ska vi ha kött, potatis, sås och sallad! Mört fläskkött får fantastisk smak när det rostas i ugnen kryddad med vår färdiga kryddblandning Vitlöksflörter. Ett både sött och syrligt tillbehör är en ljuvlig äppelsallad med valnötter. Vi serverar vårt krispiga fläskkött med kokt potatis, och en underbart krämig basilikagräddsås.

Taggar:Under 650 kcalSnabbBarnvänlig
Allergener:MjölkNötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Vitlöksflörter

1 st

Vitlöksklyfta

1 paket

Matlagningsgrädde

(InnehållerMjölk)

1 portionspåse

Basilika

300 g

Fläskytterfilé

400 g

Småpotatis

60 g

Salladsmix

1 st

Äpple

4 g

Kycklingbuljong

20 g

Valnötter

(InnehållerNötterKan innehållaSesam, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 5)

¼ msk

Olivolja (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)614 kcal
Energi (kJ)2571 kJ
Fett30.22 g
varav mättat12.2 g
Kolhydrater46.24 g
varav socker11 g
Protein39.18 g
Salt2.2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp potatis i en stor kastrull med saltat vatten. Koka i 15 min, eller tills den enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Krydda med en nypa salt och peppar. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.

2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme. Krydda kött med Vitlöksflörter och en nypa salt, och bryn i stekpannan i 1-2 min per sida. Lägg över kött på en plåt med bakplåtspapper, och rosta överst i ugnen i 12-13 min. Ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket tills servering.

3

Finhacka basilika. Skär äpple i tunna skivor.

4

Skölj salladsmix. Blanda salladsmix, äpple, en nypa salt och peppar i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

5

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en generös klick smör och olivolja [1/4 msk | 1/2 msk] i stekpannan på medelvärme. Tillsätt vitlök och fräs i 1-2 min. Tillsätt matlagningsgrädde, kycklingbuljong och basilika (spara lite till garnering). Koka tills uppvärmd, 1-2 min. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar.

6

Skär kött i 2 cm breda skivor. Lägg upp potatis, kött och sallad på tallrikar. Skeda över basilikagräddsås. Garnera salladen med valnötter, och köttet med resterande basilika.