Fläskcurry med citrongräs och kokosmjölk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fläskcurry med citrongräs och kokosmjölk

Fläskcurry med citrongräs och kokosmjölk

med jasminris och koriander

Redo att laga en thailändsk rätt med en symfoni av smaker som är klar på nolltid? Vi tänkte väl det! Vi börjar med att koka fluffigt jasminris och steker sedan fläskkött och morot och gör en currysås med kokosmjölk, vitlök, limesaft, citrongräs och spenat. Vi toppar middagen med färsk chili och koriander – sedan är det bara att äta och njuta.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Mjölkfri
Allergener:
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 portionspåse

Koriander

1 st

Lime

150 g

Jasminris

1 st

Citrongräs

20 g

Gul currypasta

(Innehåller: Senap)

½ st

Röd chili

1 st

Vitlöksklyfta

250 g

Skivad fläskkotlett

1 st

Morot

180 ml

Kokosmjölk

60 g

Spenat

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till kött

½ msk

Olja till sås

½ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2802 kJ
Energi (kcal)670 kcal
Fett27.4 g
varav mättat17.5 g
Kolhydrater72.2 g
varav socker6.1 g
Protein33.4 g
Salt4.3 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock tills servering.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Stek kött
2

Under tiden, skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.

Skär kött i 1 cm tjocka strimlor på en separat skärbräda och krydda med salt.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött och morot i 3–4 min, eller tills brynt och genomstekt. Lägg över till en tallrik.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Förbered råvaror
3

Finhacka eller pressa vitlök.

Skölj spenat.

Skär lime i klyftor.

Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.

Riv korianderblad i bitar.

Banka citrongräs med en träslev.

TIPS: När du bankar citrongräset frigörs dess aromer och smak.

Stek citrongräs och curry
4

Hetta upp olivolja samma stekpanna (torka inte ur den) på medelhög värme.

Tillsätt currypasta, vitlök och citrongräs och stek i 1 min, eller tills väldoftande.

TIPS: Oroa dig inte – citrongräset plockas bort innan servering.

Laga sås
5

Tillsätt kokosmjölk, kött och morot till stekpannan.

Sänk till medelvärme och sjud i 2–3 min, eller tills något tjocknat.

Tillsätt spenat, en generös skvätt limesaft, salt och en nypa peppar. Ta av från värme och rör tills spenat är mjuk.

Plocka bort citrongräs.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med fläskcurry och strö över chili och koriander.

Pressa limesaft över rätten.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.