
Idag blir det klassiska fiskkakor på indiskt vis. Vi kryddar fisken med vår egen kryddblandning Milda Mahal, rostar rotfrukter i ugnen och serverar med en frisk, svalkande raita med gurka. Indiskt och nordiskt i skön förening – bara att njuta!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250 g
Sej
(Innehåller: Fisk)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
4 g
Milda Mahal
1 g
Chiliflakes
400 g
Småpotatis
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Gurka
1 st
Mynta & koriander
1 st
Palsternacka
1 st
Lök
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller: Senap, Ägg)
150 g
Brysselkål
¼ tsk
Salt till grönsaker
1 st
Ägg till fiskkakor
1 msk
Mjöl till fiskkakor
½ msk
Smör till stekning

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Tärna potatis och palsternacka (oskalade) i 2 cm stora bitar.
Halvera lök och skär den i 2 cm breda klyftor.
Ta bort de yttersta bladen från brysselkålen. Halvera brysselkålen.
Lägg potatis, palsternacka och lök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, Ginger Ninja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjukt och gyllenbrunt. När det återstår 15 min, lägg brysselkål på plåten och rosta klart.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Finhacka fisk på en separat skärbräda.
Blanda fisk, ägg, panko, Milda Mahal, mjöl och en nypa salt i en skål.
Ställ in i kylen.
TIPS: Ju mer finhackad fisk, desto bättre blir resultatet.

Grovhacka gurka.
Finhacka mynta och koriander var för sig.
Blanda mynta, yoghurt, gurka och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Smält smör i en stor stekpanna på medelhög värme.
Forma fiskblandningen till 3–4 cm tjocka fiskkakor (3 per person).
Stek fiskkakorna i 4–5 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.
TIPS: 1) Flytta inte runt fiskkakorna för mycket i pannan – de kan gå sönder.
2) Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt.

Vänd ner chiliflakes och koriander i de ugnsrostade rotfrukterna precis före servering.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Lägg upp rotfrukter, fiskkakor och raita på tallrikar.