
Falafelwrap är en take away-klassiker, och med detta goda recept gör du snabbt din egen, hemlagade version. Den stekta falafeln får sällskap av färska grönsaker, syltad lök och vitlökssås i varma tortillabröd och serveras med rostade pommes som smaksätts med harissa-krydda och färsk persilja.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
2 st
Tortillabröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
240 g
Falafel
(Innehåller: Gluten, Vete)
100 g
Romansallad
1 st
Tomat
½ st
Lök
½ st
Gurka
1 st
Bladpersilja
500 g
Potatis
150 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
25 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
½ st
Vitlöksklyfta
4 g
Harissakrydda
1 st
Citrusfrukt
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till inläggning
½ tsk
Socker till inläggning

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt, harissa-krydda och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Under tiden, skär lök i tunna skivor.
Halvera citrusfrukt.
Blanda salt, socker och en skvätt citrusfruktsaft i en liten skål.
Vänd lök i lagen och ställ åt sidan.
Häll av lag innan servering.

Finhacka eller pressa vitlök.
Grovhacka tomat.
Skär gurka i tunna skivor.
Ansa sallad och separera salladsblad.
Blanda vitlök, majonnäs, gräddfil och en nypa peppar i en liten skål och ställ åt sidan.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek falafel i 3–4 min, eller tills genomvarma, gyllene och spröda.
TIPS: Vänd falafel ofta så de inte bränns vid.

Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
Finhacka persilja.
Vänd pommes med persilja precis innan servering.

Fördela en del av såsen, gurka, syltad lök, tomat och falafel mellan tortillas.
Vik in kanterna och rulla ihop till wraps.
Servera med pommes, resterande sås och sallad.

