Förgyll middagsupplevelsen med en riktig pangmåltid i helgen! Vi lagar pannstekt ankbröst som serveras med smörslungad körvelpotatis, krispig zucchinisallad med rucola och rostade pinjenötter och en härligt mustig rödvinssås. Hugg in och njut!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
400 g
Småpotatis
1 st
Körvel
10 g
Pinjenötter
(Kan innehålla spår av: Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)
1 st
Zucchini
40 g
Rucola
1 st
Citron
340 g
Ankbröst, sous vide
60 g
Rödvinssås
(Innehåller: Sulfiter)
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
1 msk
Smör till potatis
1 msk
Smör till sås
1 msk
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sås
Ta fram ankbröst så det blir rumstempererat.
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar. Sätt åt sidan under lock.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en liten skål.
Under tiden, skölj rucola.
Halvera citron.
Skala zucchini i långa band med en potatisskalare.
Blanda rucola, zucchini, pinjenötter, en skvätt citronsaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Använd en vass kniv för att skära ett X-mönster i ankskinnet. Torka av med hushållspapper och krydda med en generös nypa salt.
Placera ankbröst i en kall panna med skinnsidan ner och värm till hög värme. Stek med skinnsidan ner i 3 min, tills skinnet är gyllene och sprött.
Sänk till medelvärme, vänd ankbröst och stek i ytterligare 1 min, eller tills genomvarmt.
TIPS: När du placerar ankbröstet i en kall panna som hettas upp blir skinnet krispigt och inget extra fett behövs.
Under tiden, grovhacka körvel.
Vänd potatis med körvel och smör i kastrullen tills smöret smälter.
Hetta upp samma stekpanna på medelvärme. Tillsätt rödvinssås, smör, vatten, salt och en nypa peppar. Sjud i 1 min, eller tills genomvarmt.
Skär ankbröst i skivor.
Lägg upp ankbröst, potatis, sallad och sås på tallrikar.