Pannstekt ankbröst och rödvinssås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Pannstekt ankbröst och rödvinssås

med körvelpotatis och zucchinisallad

Förgyll middagsupplevelsen med en riktig pangmåltid i helgen! Vi lagar pannstekt ankbröst som serveras med smörslungad körvelpotatis, krispig zucchinisallad med rucola och rostade pinjenötter och en härligt mustig rödvinssås. Hugg in och njut!

Allergener:
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Småpotatis

1 st

Körvel

10 g

Pinjenötter

(Kan innehålla spår av: Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)

1 st

Zucchini

40 g

Rucola

1 st

Citron

340 g

Ankbröst, sous vide

60 g

Rödvinssås

(Innehåller: Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Smör till potatis

1 msk

Smör till sås

1 msk

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3292 kJ
Energi (kcal)787 kcal
Fett50.1 g
varav mättat17.7 g
Kolhydrater43.3 g
varav socker8.7 g
Protein37.2 g
Salt2.1 g

Instruktioner

1

Ta fram ankbröst så det blir rumstempererat. 

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten. 

Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. 

Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar. Sätt åt sidan under lock.

2

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. 

Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en liten skål.

3

Under tiden, skölj rucola.

Halvera citron.

Skala zucchini i långa band med en potatisskalare.

Blanda rucola, zucchini, pinjenötter, en skvätt citronsaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

4

Använd en vass kniv för att skära ett X-mönster i ankskinnet. Torka av med hushållspapper och krydda med en generös nypa salt.

Placera ankbröst i en kall panna med skinnsidan ner och värm till hög värme. Stek med skinnsidan ner i 3 min, tills skinnet är gyllene och sprött.

Sänk till medelvärme, vänd ankbröst och stek i ytterligare 1 min, eller tills genomvarmt.

TIPS: När du placerar ankbröstet i en kall panna som hettas upp blir skinnet krispigt och inget extra fett behövs.

5

Under tiden, grovhacka körvel.

Vänd potatis med körvel och smör i kastrullen tills smöret smälter.

Hetta upp samma stekpanna på medelvärme. Tillsätt rödvinssås, smör, vatten, salt och en nypa peppar. Sjud i 1 min, eller tills genomvarmt.

Skär ankbröst i skivor.

6

Lägg upp ankbröst, potatis, sallad och sås på tallrikar.