Mjölkchokladtoppade pannkakor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Mjölkchokladtoppade pannkakor

4 portioner | med honungskanderade nötter

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 personer ingår. Fluffiga pannkakor, smält choklad och honungskanderade nötter blir en himmelsk kombination som får smaklökarna att dansa. Denna frukost ger dig garanterat en god start på dagen!

Allergener:
Mjölk
Ägg
Gluten
Vete
Soja
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Pannkaksmix

(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Khorasanvete, Sesam, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Kamut, Lupin)

100 g

Mjölkchokladknappar

(Innehåller Mjölk, Soja Kan innehålla Nötter, Sesam, Havre, Spelt, Gluten, Vete, Korn, Råg, Jordnötter)

40 g

Mandlar

(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)

25 g

Honung

40 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

5 dl

Vatten till pannkakor

2 msk

Smör till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)6156 kJ
Energi (kcal)1471 kcal
Fett71.8 g
varav mättat28.1 g
Kolhydrater165.4 g
varav socker63.2 g
Protein35.2 g
Salt3.6 g

Instruktioner

1

Vispa ihop vatten och pannkaksmix i en stor skål tills slätt.

Smält smör i en stekpanna på medelhög värme.

Portionera ut smet till 8–10 cm stora pannkakor i stekpannan. Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta. Upprepa med resterande smet.

TIPS: 1) Tillsätt mer smör vid behov. 2) Håll pannkakorna varma i ugnen vid 100 °C/80 °C (varmluft) tills servering.

2

Under tiden, grovhacka mandlar och valnötter.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta nötter med honung och en nypa salt i 3–4 min, eller tills det bubblar och nötterna är täckta.

Lägg över på ett bakplåtspapper och bre ut för att svalna.

3

Placera chokladknappar i en liten skål.

Värm dem i mikrovågsugnen i 20 sek åt gången tills chokladen är smält. Rör om mellan varje gång.

TIPS: Smält chokladen i ett vattenbad om du inte har en mikrovågsugn.

4

Lägg upp pannkakor i högar på tallrikar, ringla över choklad och toppa med nötter.