Skip to main content
Dillpanerad lax

Dillpanerad lax

med rotfruktspommes och tomatsallad

Den goda laxen i kvällens recept får en enkel panering i form av ett täcke på panko, vitlök och dill som du toppar fisken med innan den tillagas i ugnen. Samtidigt rostar vi rotfrukter och svänger ihop en enkel tomatsallad att servera som grönt tillbehör.

Taggar:
Max 50g kolhydrater
Mjölkfri
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Senap
Ägg
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

12.5 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Tomat

50 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

250 g

Laxfilé

(Innehåller: Fisk)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Dill

60 g

Salladsmix

2 st

Palsternacka

2 st

Rödbeta

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till rotfrukter

¼ tsk

Salt till panering

1 msk

Olja till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)3047 kJ
Energi (kcal)728 kcal
Fett46.6 g
varav mättat7 g
Kolhydrater46.5 g
varav socker22.6 g
Kostfiber11.4 g
Protein32.2 g
Kolesterol100 mg
Salt2.2 g
Trans Fat0.1 g
Potassium686.8 mg
Calcium14.3 mg
Iron0.5 mg

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skär palsternacka och rödbeta (oskalade) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered panering
2

Under tiden, finhacka dill.

Skär citron i klyftor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda dill, panko, vitlök, en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Panera lax
3

Torka lax med hushållspapper och placera den med skinnsidan neråt på en ny plåt med bakplåtspapper.

Toppa med panering i ett jämnt lager och pressa fast den mot fisken så att så mycket som möjligt fastnar.

TIPS: Lite av toppingen kommer att falla av på plåten – men oroa dig inte, den använder du senare.

Tillaga lax
4

Tillaga lax i ugnen i 9–10 min, eller tills genomstekt.

TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Blanda tomatsallad
5

Under tiden, grovhacka tomat.

Skölj salladsmix.

Blanda olivolja, en skvätt citronsaft och en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Vänd ner tomat och salladsmix i skålen med dressing.

Servera
6

Lägg upp dillpanerad lax, pommes och tomatsallad på tallrikar.

Strö över resterande panering från plåten och servera med majonnäs vid sidan av.