HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconChili Con Carne
topBanner
Chili con carne

Chili con carne

med bakade tortilla chips och avocado crema

This beef chilli con carne is sure to be a family favourite – it can be tailored to everyone’s spice limits and best of all it’s super easy! The avocado crema marries brilliantly with the beef to create a delicious hearty bowl, perfect for scooping up with crispy tortilla chips.

Allergener:mjölkgluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Lök

1 st

Majs

25 g

Tex-Mex

4 st

Lime

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Gurka

Ketchup

Nötfärs

Vitlöksklyfta

Morot

Tortillabröd

(Innehållergluten)

Avokado

Tomat

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1160.9344 kJ
Energi (kcal)277.47 kcal
Fett6.26 g
varav mättat1.1 g
Kolhydrater45.0645 g
varav socker7.3 g
Protein7.6755 g
Salt1.2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C. Finhacka vitlök. Halvera och skiva lök tunt. Riv morot (skalning är valfritt). Häll av majsen i en sil.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök tills den mjuknat, 3-4 min. Lägg i vitlök, stek till doftande, ca 1 min. Tillsätt nötfärs och bryn i 4-5 min. Bryt upp eventuella klumpar med stekspaden.

3

Lägg i morot, majs, Hello Mexico kryddmixen till stekpanna och krydda med peppar*. Häll i ketchup och vatten* (se mängd i ingredienslistan).Blanda ordentligt och sänk till låg värme. Låt sjuda tills chilin tjocknat något, 10-12 min.

4

Skär tortillabröden i 8 delar. Fördela tortilla jämnt mellan två bakplåtar täckta med bakplåtspapper. Häll över en skvätt olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Baka i ugnen tills lätt gyllenbruna och krispiga, 5-7 min.

5

Finhacka tomat och gurka medan tortillan bakar i ugnen. Halvera avokado, plocka ut kärnan och gröp ur. Mosa avokado och 1-2 msk limejuice i en skål med en gaffel. Rör i gräddfil och krydda med salt* och peppar*TIPS: För en jämnare ‘crema’, blanda i en matberedare eller med en stavmixer.

6

Fördela chili con carne i skålar som du toppar med tomat och gurka. Servera med avokado crema och tortilla chips.