This beef chilli con carne is sure to be a family favourite – it can be tailored to everyone’s spice limits and best of all it’s super easy! The avocado crema marries brilliantly with the beef to create a delicious hearty bowl, perfect for scooping up with crispy tortilla chips.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½
Lök
1
Majs
3
Tex-Mex
1
Lime
150
Gräddfil
½
Gurka
25
Ketchup
Nötfärs
1
Vitlöksklyfta
1
Morot
4
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Avokado
2
Tomat
Sätt ugnen på 220°C. Finhacka vitlök. Halvera och skiva lök tunt. Riv morot (skalning är valfritt). Häll av majsen i en sil.
Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök tills den mjuknat, 3-4 min. Lägg i vitlök, stek till doftande, ca 1 min. Tillsätt nötfärs och bryn i 4-5 min. Bryt upp eventuella klumpar med stekspaden.
Lägg i morot, majs, Hello Mexico kryddmixen till stekpanna och krydda med peppar*. Häll i ketchup och vatten* (se mängd i ingredienslistan).Blanda ordentligt och sänk till låg värme. Låt sjuda tills chilin tjocknat något, 10-12 min.
Skär tortillabröden i 8 delar. Fördela tortilla jämnt mellan två bakplåtar täckta med bakplåtspapper. Häll över en skvätt olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Baka i ugnen tills lätt gyllenbruna och krispiga, 5-7 min.
Finhacka tomat och gurka medan tortillan bakar i ugnen. Halvera avokado, plocka ut kärnan och gröp ur. Mosa avokado och 1-2 msk limejuice i en skål med en gaffel. Rör i gräddfil och krydda med salt* och peppar*. TIPS: För en jämnare ‘crema’, blanda i en matberedare eller med en stavmixer.
Fördela chili con carne i skålar som du toppar med tomat och gurka. Servera med avokado crema och tortilla chips.