topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chili con carne

Chili con carne

med bakade tortilla chips och avocado crema

This beef chilli con carne is sure to be a family favourite – it can be tailored to everyone’s spice limits and best of all it’s super easy! The avocado crema marries brilliantly with the beef to create a delicious hearty bowl, perfect for scooping up with crispy tortilla chips.

Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

½

Lök

1

Majs

3

Tex-Mex

1

Lime

150

Gräddfil

½

Gurka

25

Ketchup

Nötfärs

1

Vitlöksklyfta

1

Morot

4

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Avokado

2

Tomat

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)277 kcal
Energi (kJ)1161 kJ
Fett6.26 g
varav mättat1.1 g
Kolhydrater45.06 g
varav socker7.3 g
Protein7.68 g
Salt1.2 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 220°C. Finhacka vitlök. Halvera och skiva lök tunt. Riv morot (skalning är valfritt). Häll av majsen i en sil.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök tills den mjuknat, 3-4 min. Lägg i vitlök, stek till doftande, ca 1 min. Tillsätt nötfärs och bryn i 4-5 min. Bryt upp eventuella klumpar med stekspaden.

3

Lägg i morot, majs, Hello Mexico kryddmixen till stekpanna och krydda med peppar*. Häll i ketchup och vatten* (se mängd i ingredienslistan).Blanda ordentligt och sänk till låg värme. Låt sjuda tills chilin tjocknat något, 10-12 min.

4

Skär tortillabröden i 8 delar. Fördela tortilla jämnt mellan två bakplåtar täckta med bakplåtspapper. Häll över en skvätt olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Baka i ugnen tills lätt gyllenbruna och krispiga, 5-7 min.

5

Finhacka tomat och gurka medan tortillan bakar i ugnen. Halvera avokado, plocka ut kärnan och gröp ur. Mosa avokado och 1-2 msk limejuice i en skål med en gaffel. Rör i gräddfil och krydda med salt* och peppar*TIPS: För en jämnare ‘crema’, blanda i en matberedare eller med en stavmixer.

6

Fördela chili con carne i skålar som du toppar med tomat och gurka. Servera med avokado crema och tortilla chips.