
This beef chilli con carne is sure to be a family favourite – it can be tailored to everyone’s spice limits and best of all it’s super easy! The avocado crema marries brilliantly with the beef to create a delicious hearty bowl, perfect for scooping up with crispy tortilla chips.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
½
Lök
1
Majs
3
Tex-Mex
1
Citrusfrukt
150
Gräddfil
½
Gurka
25
Ketchup
Nötfärs
1
Vitlöksklyfta
1
Morot
4
Minitortillas
(Innehåller: Gluten, Vete)
1
Avokado
2
Tomat
Sätt ugnen på 220°C. Finhacka vitlök. Halvera och skiva lök tunt. Riv morot (skalning är valfritt). Häll av majsen i en sil.
Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök tills den mjuknat, 3-4 min. Lägg i vitlök, stek till doftande, ca 1 min. Tillsätt nötfärs och bryn i 4-5 min. Bryt upp eventuella klumpar med stekspaden.
Lägg i morot, majs, Hello Mexico kryddmixen till stekpanna och krydda med peppar*. Häll i ketchup och vatten* (se mängd i ingredienslistan).Blanda ordentligt och sänk till låg värme. Låt sjuda tills chilin tjocknat något, 10-12 min.
Skär tortillabröden i 8 delar. Fördela tortilla jämnt mellan två bakplåtar täckta med bakplåtspapper. Häll över en skvätt olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Baka i ugnen tills lätt gyllenbruna och krispiga, 5-7 min.
Finhacka tomat och gurka medan tortillan bakar i ugnen. Halvera avokado, plocka ut kärnan och gröp ur. Mosa avokado och 1-2 msk limejuice i en skål med en gaffel. Rör i gräddfil och krydda med salt* och peppar*. TIPS: För en jämnare ‘crema’, blanda i en matberedare eller med en stavmixer.
Fördela chili con carne i skålar som du toppar med tomat och gurka. Servera med avokado crema och tortilla chips.

