topBanner
Chili con carne

Chili con carne

med bakade tortilla chips och avocado crema

Ta med barnen på en kulinarisk familjeresa till chilli con carnens ångande smakland och laga en middag som passar alla smaklökar i familjen. För chilli con carne behöver faktiskt inte vara kryddstark. Om ni trots allt vill ha lite hetta på tungspetsen så kommer den fylliga avokadokrämen att kyla ner gommen snabbare än du hinner säga “cebolla caramelizada”.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:glutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Morot

250 g

Nötfärs

1 paket

Minitortillas

(Innehållergluten)

1 st

Avokado

2 st

Tomat

½ st

Lök

150 g

Majs

3 g

Hello Mexico kryddmix

1 st

Lime

1 burk

Gräddfil

(Innehållermjölk)

½ paket

Ketchup

½ st

Gurka

Ingår inte i din leverans

Olivolja*

½ dl

Vatten*

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3033 kJ
Energi (kcal)725 kcal
Fett37 g
varav mättat14 g
Kolhydrater56 g
varav socker31 g
Protein37 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C.

Finhacka vitlök. Halvera och skiva lök tunt. Riv morot (skalning är valfritt). Häll av majsen i en sil.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök tills den mjuknat, 3-4 min.

Lägg i vitlök, stek till doftande, ca 1 min. Tillsätt nötfärs och bryn i 4-5 min. Bryt upp eventuella klumpar med stekspaden.

3

Lägg i morot, majs, Hello Mexico kryddmixen till stekpanna och krydda med peppar. Häll i ketchup och vatten (se mängd i ingredienslistan).Blanda ordentligt och sänk till låg värme.

Låt sjuda tills chilin tjocknat något, 10-12 min.

4

Skär tortillabröden i 8 delar. Fördela tortilla jämnt mellan två bakplåtar täckta med bakplåtspapper. Häll över en skvätt olivolja och krydda med salt och peppar*.

Baka i ugnen tills lätt gyllenbruna och krispiga, 5-7 min.

5

Finhacka tomat och gurka medan tortillan bakar i ugnen. Halvera avokado, plocka ut kärnan och gröp ur.

Mosa avokado och 1-2 msk limejuice i en skål med en gaffel. Rör i gräddfil och krydda med salt och peppar.

TIPS: För en jämnare ‘crema’, blanda i en matberedare eller med en stavmixer.

6

Fördela chili con carne i skålar som du toppar med tomat och gurka. Servera med avokado crema och tortilla chips.

Smaklig måltid!