Nötfärsfylld smördegspaj
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Nötfärsfylld smördegspaj

med potatismos och haricots verts

Skäm bort familjen med en mättande och välsmakande vardagsmiddag i form av vår goda nötfärspaj som du enkelt svänger ihop med färdig smördeg. Färsen steks med lök och morot och blandas med italienska kryddor och vitlök i en smakrik tomatsås innan den täcks av smördegen som blir härligt gyllene i ugnen. Vi serverar pajen med krämigt potatismos och haricots verts.

Allergener:
Ägg
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Nötfärs

1 st

Morot

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller: Ägg)

1 st

Lök

4 g

Köttbuljong

1 st

Vitlöksklyfta

112.5 g

Smördeg

(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Sesam)

75 g

Haricots verts

35 g

Tomatpuré

500 g

Bakpotatis

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk till mos

½ tsk

Salt till mos

¼ tsk

Salt till kött

½ msk

Mjöl till sås

1 dl

Vatten till sås

½ msk

Smör till grönsaker

1 msk

Olja till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3566 kJ
Energi (kcal)852 kcal
Fett48.3 g
varav mättat13.8 g
Kolhydrater80.8 g
varav socker14.1 g
Protein34 g
Salt3.8 g

Instruktioner

1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C(varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten. 

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. 

Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. 

Häll av vattnet och mosa potatis med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock. 

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

2

Under tiden, finhacka morot (oskalad).

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär lök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek nötfärs med morot, lök och salt i 5–6 min, eller tills brynt. 

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

3

Tillsätt Mamas Favorit, vitlök, mjöl och tomatpuré till stekpannan.

Stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Rör i köttbuljong och vatten.

Sjud i 1–2 min, eller tills tjocknat.

4

Häll över färs och sås i en ugnsform och täck den med smördeg.

Tryck ner smördegen längs formens sidor eller låt den ligga på toppen av fyllningen.

Gör ett litet hål i mitten av smördegen för att släppa ut ånga.

Grädda i ugnen i 10–15 min, eller tills gyllene.

5

Under tiden, koka upp en kastrull med saltat vatten.

Ansa haricots verts.

Tillsätt haricots verts till kastrullen och koka i 5–6 min, eller tills mjuka. 

Häll av vattnet och vänd haricots verts med smör och en nypa salt.

6

Låt pajen svalna i 5 min innan servering.

Lägg upp paj, mos och haricots verts på tallrikar.