Skäm bort familjen med en mättande och välsmakande vardagsmiddag i form av vår goda nötfärspaj som du enkelt svänger ihop med färdig smördeg. Färsen steks med lök och morot och blandas med italienska kryddor och vitlök i en smakrik tomatsås innan den täcks av smördegen som blir härligt gyllene i ugnen. Vi serverar pajen med krämigt potatismos och haricots verts.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
225 g
Nötfärs
1 st
Morot
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller: Ägg)
1 st
Lök
4 g
Köttbuljong
1 st
Vitlöksklyfta
112.5 g
Smördeg
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Sesam)
75 g
Haricots verts
35 g
Tomatpuré
500 g
Bakpotatis
3 msk
Mjölk till mos
½ tsk
Salt till mos
¼ tsk
Salt till kött
½ msk
Mjöl till sås
1 dl
Vatten till sås
½ msk
Smör till grönsaker
1 msk
Olja till stekning
Värm ugnen till 240 °C/220 °C(varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.
Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och mosa potatis med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.
Under tiden, finhacka morot (oskalad).
Finhacka eller pressa vitlök.
Skär lök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek nötfärs med morot, lök och salt i 5–6 min, eller tills brynt.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Tillsätt Mamas Favorit, vitlök, mjöl och tomatpuré till stekpannan.
Stek i 30 sek, eller tills väldoftande.
Rör i köttbuljong och vatten.
Sjud i 1–2 min, eller tills tjocknat.
Häll över färs och sås i en ugnsform och täck den med smördeg.
Tryck ner smördegen längs formens sidor eller låt den ligga på toppen av fyllningen.
Gör ett litet hål i mitten av smördegen för att släppa ut ånga.
Grädda i ugnen i 10–15 min, eller tills gyllene.
Under tiden, koka upp en kastrull med saltat vatten.
Ansa haricots verts.
Tillsätt haricots verts till kastrullen och koka i 5–6 min, eller tills mjuka.
Häll av vattnet och vänd haricots verts med smör och en nypa salt.
Låt pajen svalna i 5 min innan servering.
Lägg upp paj, mos och haricots verts på tallrikar.