Skip to main content
Cheddarpanerad kyckling och citrondressing
Cheddarpanerad kyckling och citrondressing

Cheddarpanerad kyckling och citrondressing

med grönsaksmos och äppel- och kålsallad

Panerad kyckling känns extra lyxigt och brukar gå hem hos hela familjen. Här tillsätter vi cheddar- och goudamix i paneringen för extra smak och serverar den gyllenstekta kycklingen med morot- och potatismos, kålsallad med krispigt äpple och en krämig citrondressing.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Mjölk
Selleri
Senap
Gluten
Vete
Ägg

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Bakpotatis

2 st

Morot

1 st

Vitlöksklyfta

300 g

Kycklingbröstfilé

50 g

Cheddar-/goudamix, riven

(Innehåller: Mjölk)

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller: Selleri, Senap)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Äpple

150 g

Kålmix

50 ml

Citrondressing med kärnmjölk

(Innehåller: Mjölk, Senap, Ägg Kan innehålla spår av: Selleri, Soja)

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk till mos

½ tsk

Salt till mos

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Mjöl till panering

1 st

Ägg till panering

1 msk

Olja till stekning

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)3210 kJ
Energi (kcal)767 kcal
Fett35.4 g
varav mättat10.5 g
Kolhydrater60.7 g
varav socker19.5 g
Kostfiber9 g
Protein52.6 g
Kolesterol0.1 mg
Salt4 g
Calcium1.1 mg
Iron0.4 mg

Instruktioner

Laga mos
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis och morot i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.

Koka potatis, morot och vitlök i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och mosa potatis, morot och vitlök med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Förbered kyckling
2

Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.

Krydda den med salt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

Panera kyckling
3

Blanda mjöl och en nypa salt och peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en andra djup tallrik.

Blanda cheddarmix, Hello Sunrise, panko och en nypa peppar i en tredje djup tallrik.

Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Pressa försiktigt fast pankoblandningen. Placera på en tallrik.

VIKTIGT: Tvätta händerna och redskapen noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

Stek kyckling
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Lägg över till en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt.

TIPS: 1) Tillsätt extra olivolja vid behov. 2) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda sallad
5

Under tiden, riv äpple grovt.

Blanda äpple, kålmix, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Servera
6

Lägg upp grönsaksmos, kyckling och kålsallad på tallrikar.

Servera med en klick citrondressing.