Centralamerikansk köttfärsbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Centralamerikansk köttfärsbowl

Centralamerikansk köttfärsbowl

med lätt tomatsalsa och smakrik BBQ-majo

Ikväll bjuder vi på ett färgstarkt recept med massor av spännande smaker. Vi lagar centralamerikansk köttfärsbowl med vitlök, majs och härliga kryddor. Vi serverar vår bowl med fluffigt ris, en lätt tomatsalsa med gurka, smakrik BBQ-majo och färsk koriander.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Senap
Ägg
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Basmatiris

1

Vitlöksklyfta

1

Gurka

1

Tomat

250

Nötfärs

4

Panamat

1

Majs

½

Tomatpuré

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

30

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

1

Koriander

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

½

Salt (steg 3)

½

Vatten (steg 4)

1

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)841 kcal
Energi (kJ)3517 kJ
Fett41.58 g
varav mättat9.3 g
Kolhydrater78.77 g
varav socker23.6 g
Protein35.37 g
Salt4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka gurka. Tärna tomat i 2 cm stora bitar.Häll av majs. Blanda gurka, tomat, och en nypa salt* och peppar* i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*.

Stek nötfärs
3

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt nötfärs, salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar*. Stek under omrörning i 4-5 min, eller tills brynt. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är utan inslag av rosa.

Tillsätt vitlök & majs
4

Tillsätt vitlök, majs, Panamat, tomatpuré [½ burk, 2P] och vatten* [½ dl | 1 dl]. Stek i ytterligare 2 min.

Blanda BBQ-majonnäs
5

Blanda majonnäs och BBQ-sås [½ paket, 2P] i en liten skål. Grovhacka koriander.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar. Toppa med kött, tomat, gurka, och BBQ-majonnäs. Garnera med koriander.