HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCentralamerikansk Köttfärsbowl
topBanner
Centralamerikansk köttfärsbowl

Centralamerikansk köttfärsbowl

med lätt tomatsalsa och smakrik BBQ-majo

Ikväll bjuder vi på ett färgstarkt recept med massor av spännande smaker. Vi lagar centralamerikansk köttfärsbowl med vitlök, majs och härliga kryddor. Vi serverar vår bowl med fluffigt ris, en lätt tomatsalsa med gurka, smakrik BBQ-majo och färsk koriander.

Taggar:Snabb
Allergener:äggsenapsulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Basmatiris

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Gurka

1 st

Tomat

250 g

Nötfärs

4 g

Panamat

150 g

Majs

½ burk

Tomatpuré

50 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

30 g

BBQ-sås

(Innehållersenap, sulfiter)

1 portionspåse

Koriander

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten* (steg 1)

½ tsk

Salt* (steg 1)

½ tsk

Salt* (steg 3)

½ dl

Vatten* (steg 4)

1 msk

Olivolja* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3517.0703 kJ
Energi (kcal)840.6 kcal
Fett41.729 g
varav mättat9.3 g
Kolhydrater78.9251 g
varav socker23.7 g
Protein35.372 g
Salt4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka gurka. Tärna tomat i 2 cm stora bitar.Häll av majs. Blanda gurka, tomat, och en nypa salt* och peppar* i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*.

3

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt nötfärs, salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar*. Stek under omrörning i 4-5 min, eller tills brynt. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är utan inslag av rosa.

4

Tillsätt vitlök, majs, Panamat, tomatpuré [½ burk, 2P] och vatten* [½ dl | 1 dl]. Stek i ytterligare 2 min.

5

Blanda majonnäs och BBQ-sås [½ paket, 2P] i en liten skål. Grovhacka koriander.

6

Lägg upp ris i skålar. Toppa med kött, tomat, gurka, och BBQ-majonnäs. Garnera med koriander.