Få smaklökarna att dansa samba med denna fiskgryta där vi hämtat inspiration från det brasilianska köket! Fisken och grönsakerna får puttra i en krämig sås med kokosmjölk och krossade tomater och vi serverar den smakrika grytan med jasminris, koriander och jordnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Sej
(Innehåller Fisk)
1 st
Lime
½ paket
Krossade tomater, vitlök & lök
1 portionspåse
Koriander
150 g
Jasminris
4 g
Panamat
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
30 g
Spenat
1 g
Chiliflakes
1 st
Morot
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
15 g
Riven kokos
(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till fisk
1 msk
Olja till stekning
1 dl
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sås
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Under tiden, grovhacka koriander och jordnötter.
Skär lime i klyftor.
Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.
Skölj spenat.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och en nypa peppar.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek fisk och morot i 1–2 min per sida, eller tills morot är mjuk.
Tillsätt kokosmjölk, krossade tomater, Panamat, chiliflakes, vatten, salt och en nypa peppa. Sjud i 2–3 min, eller tills såsen tjocknar och fisken är genomstekt.
Vänd ner spenat.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp ris och fiskgryta i skålar.
Toppa med koriander, jordnötter och en skvätt limesaft.