Brasilianskinspirerad fiskgryta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Brasilianskinspirerad fiskgryta

Brasilianskinspirerad fiskgryta

med fluffigt jasminris och koriander

Få smaklökarna att dansa samba med denna fiskgryta där vi hämtat inspiration från det brasilianska köket! Fisken och grönsakerna får puttra i en krämig sås med kokosmjölk och krossade tomater och vi serverar den smakrika grytan med jasminris, koriander och jordnötter.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Fisk
Jordnötter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Sej

(Innehåller Fisk)

1 st

Lime

½ paket

Krossade tomater, vitlök & lök

1 portionspåse

Koriander

150 g

Jasminris

4 g

Panamat

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

30 g

Spenat

1 g

Chiliflakes

1 st

Morot

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

15 g

Riven kokos

(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till fisk

1 msk

Olja till stekning

1 dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3066 kJ
Energi (kcal)733 kcal
Fett30.9 g
varav mättat14.3 g
Kolhydrater80.5 g
varav socker12.7 g
Protein33.1 g
Salt5 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Förbered råvaror
2

Under tiden, grovhacka koriander och jordnötter.

Skär lime i klyftor.

Förbered grönsaker
3

Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.

Skölj spenat.

Stek fisk och morot
4

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och en nypa peppar.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek fisk och morot i 1–2 min per sida, eller tills morot är mjuk.

Laga sås
5

Tillsätt kokosmjölk, krossade tomater, Panamat, chiliflakes, vatten, salt och en nypa peppa. Sjud i 2–3 min, eller tills såsen tjocknar och fisken är genomstekt.

Vänd ner spenat.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp ris och fiskgryta i skålar.

Toppa med koriander, jordnötter och en skvätt limesaft.