HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBönbowl
topBanner
Bönbowl

Bönbowl

med citrongräsris, jordnötssalsa och salladslök

Ikväll gör vi en underbar bönbowl, en fantastisk allt i allt maträtt, med massor av spännande ingredienser. Vi börjar med att koka ris tillsammans med citrongräs. Medan riset kokar gör vi en knaprig jordnötssalsa med vitlök och lime, och så steker vi kidneybönor med asiatisk woksås, sojasås och honung. Sedan bygger vi vår bowl med ris, bönor, kålsallad och avokado, och så toppar vi med asiatisk majo, jordnötssalsa & salladslök.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:jordnöttersesamglutensojasulfiteräggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Citrongräs

150 g

Basmatiris

1 st

Ekologisk lime

1 st

Avokado

2 st

Salladslök

1 st

Vitlöksklyfta

1 paket

Kidneybönor

20 g

Jordnötter

(InnehållerjordnötterKan innehållasesam, nötter)

10 g

Sesamfrön

(InnehållersesamKan innehållanötter, jordnötter)

25 g

Honung

37.5 g

Asiatisk woksås

(Innehållersesam, gluten, soja, sulfiter)

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

50 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

20 g

Asiatisk dressing

(Innehållersesam, gluten, soja)

150 g

Strimlad salladsmix

Ingår inte i din leverans

efter behov

Smör* (steg 1)

¼ tsk

Salt* (steg 1)

3 dl

Vatten* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)818.53 kcal
Energi (kJ)3424.7297 kJ
Fett33.4785 g
varav mättat4.8 g
Kolhydrater95.7711 g
varav socker21.7 g
Protein18.1087 g
Salt4.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Banka citrongräs med en träsked. Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs citrongräs i 1-2 min. Rör i ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. Ta bort citrongräs innan servering.

2

Riv limezest och skär lime i klyftor. Halvera avokado, kärna ur, gröp ur med en sked, och skär i tunna skivor. Skiva salladslök tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj kidneybönor. Grovhacka jordnötter.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Stek jordnötter i 2-3 min eller tills lättrostade. Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 1 min. Ta stekpannan av värme, och rör i sesamfrön. Låt svalna något, och tillsätt limejuice [1/2 msk | 1 msk] och hälften av honungen. Smaka av med salt* och peppar* och lägg över i en liten skål.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek kidneybönor i 1-2 min. Sänk till låg värme och tillsätt en nypa limezest, asiatisk woksås [1/2 paket, 2P], sojasås och resterande honung. Koka i ytterligare 1-2 min, eller tills såsen har tjocknat.

5

Blanda majonnäs och asiatisk dressing i en liten skål. Blanda salladsmix, hälften av salladslöken, en skvätt limejuice, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en stor skål.

6

Lägg upp ris i skålar. Fördela bönor, kålsallad, avokado och asiatisk majo ovanpå riset. Toppa med jordnötssalsa i mitten, och garnera med resterande salladslök.