HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBlomkåls Och Svampcurry
topBanner
Blomkåls- och svampcurry

Blomkåls- och svampcurry

med garam masala och basmatiris

Allergener:selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Skogschampinjoner

3 dl

Purjolök

Ingefära

Vitlöksklyfta

Garam masala

Basmatiris

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Kokosmjölk

Lime

Chili

Tranbär

(Kan innehållaKan innehålla spår av jordnötter, Kan innehålla spår av nötter, Kan innehålla spår av sesam)

Koriander

Blomkål

Ingår inte i din leverans

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)58.053 kJ
Energi (kcal)13.875 kcal
Fett0.075 g
varav mättat0 g
Kolhydrater2.8875 g
varav socker0.5 g
Protein0.2625 g
Salt0 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Ansa purjolök och skär den i 1 cm breda skivor. Dela blomkål i små buketter. Skiva champinjoner tunt. Finhacka koriander och vitlök. Skala och finriv ingefära [1/2 st, 2 pers].

2

Placera blomkålen på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olja*. Krydda med salt*, peppar* och hälften av garam masalan. Massera sedan in kryddorna i blomkålen. Baka blomkålen i mitten av ugnen tills de är gyllene, 15-20 min.

3

Lös upp hälften av grönsaksbuljongen i vatten* (se mängd i ingredienslistan) i en kastrull. Tillsätt ris och koka upp. Sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 10 min. Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min under lock innan servering. Tips: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

4

Hetta upp en skvätt olja* i en stor såspanna på medelvärme. Tillsätt purjolök och svamp. Fräs under omrörning i 5-6 min. Rör i ingefära, vitlök och resterande garam masala. Stek tills doftande, ca 2 min.

5

Rör i kokosmjölk och resterande buljong i såspannan. Koka upp och rör runt tills buljongen har lösts upp. Sänk till medelvärme igen och tillsätt tranbären. Låt sjuda tills såsen har reducerats med en tredjedel, 8-10 min. Krydda med salt* och peppar* efter smak. Finhacka chilin [1/2 st, 2 pers] och dela lime i klyftor.

6

Fluffa upp riset med en gaffel och rör ner hälften av koriandern. Fördela riset mellan era skålar och skeda över curryn. Toppa med bakad blomkål och strö över resterande koriander och chili. Servera med limeklyftor vid sidan av.