HelloFresh
Blomkåls- och svampcurry

Blomkåls- och svampcurry

med garam masala och basmatiris

Förlusta dig i ett inferno av kryddor som tar ditt undermedvetna hela vägen till höjderna i mytomspunna Himalaya där den rena bergsdoften fyller dina lungor med färsk ingefära och koriander. Vår blomkåls- och svampcurry med garam masala luktar lika gott som den ser ut - och smakar precis lika gott som den ser ut.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

450 g

Blomkål

100 g

Skogschampinjoner

150 g

Purjolök

½ st

Ingefära

1 st

Vitlöksklyfta

1 påse

Koriander

3 g

Garam masala

150 g

Basmatiris

2 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

20 g

Tranbär

250 ml

Kokosmjölk

1 st

Lime

½ st

Chili

Ingår inte i din leverans

300 ml

Vatten*

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2703 kJ
Energi (kcal)646 kcal
Fett26 g
varav mättat22 g
Kolhydrater81 g
varav socker14 g
Kostfiber4 g
Protein20 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C.

Ansa purjolök och skär den i 1 cm breda skivor.

Dela blomkål i små buketter. Skiva champinjoner tunt. Finhacka koriander och vitlök.

Skala och finriv ingefära [1/2 st, 2 pers].

2

Placera blomkålen på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olja. Krydda med salt, peppar* och hälften av garam masalan. Massera sedan in kryddorna i blomkålen.

Baka blomkålen i mitten av ugnen tills de är gyllene, 15-20 min.

3

Lös upp hälften av grönsaksbuljongen i vatten* (se mängd i ingredienslistan) i en kastrull. Tillsätt ris och koka upp. Sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 10 min.

Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min under lock innan servering.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

4

Hetta upp en skvätt olja* i en stor såspanna på medelvärme. Tillsätt purjolök och svamp. Fräs under omrörning i 5-6 min.

Rör i ingefära, vitlök och resterande garam masala. Stek tills doftande, ca 2 min.

5

Rör i kokosmjölk och resterande buljong i såspannan. Koka upp och rör runt tills buljongen har lösts upp.

Sänk till medelvärme igen och tillsätt tranbären. Låt sjuda tills såsen har reducerats med en tredjedel, 8-10 min. Krydda med salt och peppar efter smak.

Finhacka chilin [1/2 st, 2 pers] och dela lime i klyftor.

6

Fluffa upp riset med en gaffel och rör ner hälften av koriandern.

Fördela riset mellan era skålar och skeda över curryn. Toppa med bakad blomkål och strö över resterande koriander och chili. Servera med limeklyftor vid sidan av.

Smaklig måltid!