topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-glaserad kyckling

BBQ-glaserad kyckling

med persiljepotatis och äppelsallad

Kyckling går snabbt och enkelt att laga, och brukar gillas av hela familjen. Dessutom går den att variera med en mängd olika smaksättningar. I kväll steker vi kycklingfilé och glaserar den i en smakrik BBQ-sås. Vi kokar också potatis som vi vänder med färsk persilja och majonnäs för extra smak, och serverar vår middag med en citrondoftande äppelsallad med kålmix.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Barnvänlig
Allergener:
Sulfiter
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad

60 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

½ st

Citron

500 g

Potatis

150 g

Kålmix

1 portionspåse

Bladpersilja

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Socker (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Smör (steg 4)

½ dl

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3300 kJ
Energi (kcal)789 kcal
Fett38.8 g
varav mättat8.4 g
Kolhydrater71.4 g
varav socker23.9 g
Protein39.4 g
Salt3.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och ställ kastrullen åt sidan under lock.  

Stek kyckling
2

Krydda kyckling med salt.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.

Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 2–3 min per sida, eller tills genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda äppelsallad
3

Medan kyckling och potatis tillagas, förbered sallad.

Halvera, kärna ur och tärna äpple i 1 cm stora bitar.

Halvera citron [1/2 st, 2P].

Vispa ihop olivolja [1 msk | 2 msk], citronsaft [1 msk | 2 msk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.

Vänd ner kålmix och äpple i skålen och ställ åt sidan.

Laga BBQ-sås
4

Smält smör [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelvärme.

Rör ner BBQ-sås och vatten [1/2 dl | 1 dl]. Sjud i 2–3 min, tills genomvarmt.

Tillsätt kyckling till pannan och vänd tills täckt av BBQ-sås.

Tillsätt persilja
5

Finhacka persilja.

Vänd potatis med persilja och majonnäs precis innan servering. Smaka av med salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp sallad, potatis och kyckling på tallrikar.

Toppa kyckling med BBQ-sås.