Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Den vietnamesiska klassiker banh mi är en riktig lyxmacka som passar perfekt som snabb och god lunch. Vi fyller rostade baguetter med ingefärskryddat fläskkött, färska örter och snabbsyltad gurka – sen är det bara att hugga in!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
250 g
Skivad fläskkotlett
1 portionspåse
Mynta & koriander
1 st
Morot
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
50 g
Vegansk asiatisk majonnäs
(Innehåller Gluten, Sesam, Soja, Vete)
¼ tsk
Salt till kött
2 msk
Vatten till inläggning
1 tsk
Socker till inläggning
¼ tsk
Salt till inläggning
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Placera baguetter på en plåt med bakplåtspapper om du vill rosta dem.
Rosta i ugnen i 7–8 min, eller tills krispiga och rostade.
TIPS: Våra baguetter kan ätas rätt ur påsen, men vi rekommenderar att rosta dem.
Grovhacka mynta- och korianderblad.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och salt i en liten skål. Vänd morot i lagen och ställ åt sidan.
Häll av lagen innan servering.
Skär kött i 1 cm breda strimlor på en separat skärbräda.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Krydda kött med Ginger Ninja och salt och stek i 3–4 min, eller tills brynt och genomstekt. Lägg över på en tallrik.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Skär en öppning i baguetter och bre båda halvor med asiatisk majonnäs.
Fyll baguetter med morot, kött, koriander och mynta.