HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBakad Gnocchi
topBanner
Bakad gnocchi

Bakad gnocchi

med köttfärs, mozzarella och persilja

Spännande recept på gnocchi och mustig köttfärssås smaksatt med hackade tomater med vitlök och örter, köttbuljong och umamirik worcestershiresås. Gratinera i ugnen under ett smältande mozzarellatäcke och gratinera med färsk persilja. Lika gott att se på som att stoppa i munnen!

Taggar:Barnvänlig
Allergener:mjölkglutensenapsoja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Basilika

50 g

Medelhavets Pärla

250 g

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

350 g

Nötfärs

½ paket

Gnocchi

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja, Kan innehålla spår av gluten)

15 g

Krossade tomater, vitlök & lök

1 msk

Morot

¼ tsk

Worcestershiresås

(Innehållergluten, senap, soja)

Ingår inte i din leverans

Olivolja* (steg 4)

Salt* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2933.4233 kJ
Energi (kcal)701.105 kcal
Fett27.945 g
varav mättat11.4 g
Kolhydrater68.4275 g
varav socker18.1 g
Protein42.525 g
Salt5.3 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Riv oskalad morötter.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs morotsriv i 3-4 min. Tillsätt nötfärs och bryt upp eventuella bitar med en stekspade. Stek i 3-4 min tills färsen fått färg. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

3

Rör ner krossade tomater [1/2 paket, 2P], köttbuljong och worcestershiresås. Låt såsen sjuda på medelvärme i 2-3 min. Smaksätt salt* [1/4 tsp I 1/2 tsp] och en nypa peppar*. För över köttfärssåsen i en ugnsform.

4

Medan såsen sjuder, blanda gnocchi, olivolja* [1 msk | 2 msk], en generös nypa salt* och peppar* ordentligt i en bunke.

5

Sprid gnocchin över köttfärssåsen och strö över mozzarella. Gratinera i ugnen i 12-15 min tills osten smält och gnocchin är krispig. Grovhacka under tiden persilja.

6

Fördela gnocchi med köttfärs och mozzarella mellan era tallrikar. Garnera med persilja.