Bakad gnocchi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bakad gnocchi

Bakad gnocchi

med köttfärs, mozzarella och persilja

Spännande recept på gnocchi och mustig köttfärssås smaksatt med hackade tomater med vitlök och örter, köttbuljong och umamirik worcestershiresås. Gratinera i ugnen under ett smältande mozzarellatäcke och gratinera med färsk persilja. Lika gott att se på som att stoppa i munnen!

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Vete
Gluten
Soja
Korn
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Basilika

4

Medelhavets Pärla

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

250

Nötfärs

350

Gnocchi

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja, Senap)

½

Krossade tomater, vitlök & lök

2

Morot

1

Worcestershiresås

(Innehåller Soja, Gluten, Korn, Senap)

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 4)

¼

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)701 kcal
Energi (kJ)2933 kJ
Fett27.95 g
varav mättat11.4 g
Kolhydrater68.43 g
varav socker18.1 g
Protein42.53 g
Salt5.3 g

Instruktioner

Riv morot
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Riv oskalad morötter.

Stek färs
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs morotsriv i 3-4 min. Tillsätt nötfärs och bryt upp eventuella bitar med en stekspade. Stek i 3-4 min tills färsen fått färg. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Koka sås
3

Rör ner krossade tomater [1/2 paket, 2P], köttbuljong och worcestershiresås. Låt såsen sjuda på medelvärme i 2-3 min. Smaksätt salt* [1/4 tsp I 1/2 tsp] och en nypa peppar*. För över köttfärssåsen i en ugnsform.

Förbered gnocchi
4

Medan såsen sjuder, blanda gnocchi, olivolja* [1 msk | 2 msk], en generös nypa salt* och peppar* ordentligt i en bunke.

Gratinera i ugnen
5

Sprid gnocchin över köttfärssåsen och strö över mozzarella. Gratinera i ugnen i 12-15 min tills osten smält och gnocchin är krispig. Grovhacka under tiden persilja.

Servera
6

Fördela gnocchi med köttfärs och mozzarella mellan era tallrikar. Garnera med persilja.