
Spännande recept på gnocchi och mustig köttfärssås smaksatt med hackade tomater med vitlök och örter, köttbuljong och umamirik worcestershiresås. Gratinera i ugnen under ett smältande mozzarellatäcke och gratinera med färsk persilja. Lika gott att se på som att stoppa i munnen!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1
Basilika
4
Medelhavets Pärla
50
Riven mozzarella
(Innehåller: Mjölk)
250
Nötfärs
350
Gnocchi
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Soja, Senap)
½
Krossade tomater, vitlök & lök
2
Morot
1
Worcestershiresås
(Innehåller: Gluten, Soja, Korn, Senap)
1
Olivolja (steg 4)
¼
Salt (steg 3)

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Riv oskalad morötter.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs morotsriv i 3-4 min. Tillsätt nötfärs och bryt upp eventuella bitar med en stekspade. Stek i 3-4 min tills färsen fått färg. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Rör ner krossade tomater [1/2 paket, 2P], köttbuljong och worcestershiresås. Låt såsen sjuda på medelvärme i 2-3 min. Smaksätt salt* [1/4 tsp I 1/2 tsp] och en nypa peppar*. För över köttfärssåsen i en ugnsform.

Medan såsen sjuder, blanda gnocchi, olivolja* [1 msk | 2 msk], en generös nypa salt* och peppar* ordentligt i en bunke.

Sprid gnocchin över köttfärssåsen och strö över mozzarella. Gratinera i ugnen i 12-15 min tills osten smält och gnocchin är krispig. Grovhacka under tiden persilja.

Fördela gnocchi med köttfärs och mozzarella mellan era tallrikar. Garnera med persilja.