topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk fläskwok

Asiatisk fläskwok

med basmatiris och stekta grönsaker

Mört fläskkött får fantastisk smak när det steks med vår egen kryddblandning med ingefära, som vi kallar Ginger Ninja. Vi steker även lök, vitlök och wokmix, och ger vår wok extra god smak av sriracha, sojasås och honung. Vi serverar vår asiatiska fläskwok med fluffigt basmatiris och färsk salladslök.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Proteinrik
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Wokmix

300 g

Fläskkotlett hel

150 g

Basmatiris

1 st

Vitlöksklyfta

20 g

Sriracha

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Salladslök

1 st

Morot

25 g

Honung

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Vetemjöl (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)627 kcal
Energi (kJ)2623 kJ
Fett14 g
varav mättat4.8 g
Kolhydrater83.4 g
varav socker19.4 g
Protein40.5 g
Salt4.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av från värme och låt vila under lock tills det ska serveras.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Riv eller pressa vitlök fint.

Riv morot (oskalad).

Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna.

Skär kött i strimlor på en separat skärbräda och blanda dem med vetemjöl [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och peppar i en skål. 

Stek kött
3

Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött och Ginger Ninja i 2-3 min, tills lätt brynt.

Stek grönsaker
4

Tillsätt vitlök och vit salladslök till stekpannan, och stek i 1-2 min, tills lätt mjuka.

Tillsätt wokmix och morot, och stek i 2-3 min.

Tillsätt sås
5

Blanda sriracha, sojasås och honung i en liten skål.

Sänkt till medelvärme och tillsätt såsen i stekpannan. Sjud i 1-2 min tills den har tjocknat. Smaka av med salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med fläskwok.

Strö över grön salladslök.