Skip to main content
Asiatisk BBQ-bowl med ris och krispig svamp med lax

Asiatisk BBQ-bowl med ris och krispig svamp med lax

med vitlöksris, majsslaw och ponzudressing

Sugen på asiatiska smaker? Spänn fast säkerhetsbältet, för nu åker vi österut på en kulinarisk resa med vår goda bowl med vitlöksdoftande jasminris som toppas med krispig panerad ostronskivling med BBQ-sås, krämig majsslaw med sesamfrön och ponzudressing och en klick asiatisk majonnäs.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Vegetarisk
Allergener:
Ägg
Gluten
Vete
Soja
Sesam
Sulfiter
Fisk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

1 st

Vitlöksklyfta

100 g

Ostronskivling

5 g

BBQ-kryddmix

(Innehåller: Ägg Kan innehålla spår av: Ägg)

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

75 g

Koreansk BBQ-sås

(Innehåller: Soja, Sesam)

150 g

Förskuren spetskål

1 st

Gurka

1 st

Majs

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

15 ml

Ponzudressing

(Innehåller: Gluten, Vete, Soja, Sulfiter)

50 g

Vegansk asiatisk majonnäs

(Innehåller: Gluten, Vete, Soja, Sesam)

250 g

Laxfilé

(Innehåller: Fisk)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till ris

3 dl

Vatten till ris

¼ tsk

Salt till ris

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1 st

Ägg till panering

1 msk

Olja till stekning

1 msk

Olja till slaw

¼ tsk

Salt till slaw

Näringsvärden

Energi (kJ)5026 kJ
Energi (kcal)1201 kcal
Fett63 g
varav mättat9.6 g
Kolhydrater115 g
varav socker18.7 g
Kostfiber6.7 g
Protein46.6 g
Kolesterol100.1 mg
Salt4.6 g
Potassium904 mg
Calcium60 mg
Iron1.6 mg

Instruktioner

Koka vitlöksris
1

Finhacka eller pressa vitlök. 

Hetta upp olivolja i en stor kastrull på medelvärme. 

Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande. 

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Panera svamp
2

Under tiden, riv svamp i 3 cm stora bitar.

Blanda mjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en andra djup tallrik.

Blanda panko och BBQ-kryddmix i en tredje djup tallrik. 

Vänd svamp först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Ställ åt sidan på en tallrik.

TIPS: 1) Panera svamp i omgångar så att alla bitar täcks. 2) Pressa försiktigt fast pankoblandningen på svampen.

Stek svamp
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. 

Stek svamp i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt. 

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt.

Stek med skinnsidan ner i 3–4 min. Vänd laxen och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. 

VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Förbered grönsaker
4

Under tiden, skär gurka i tunna halvmånar.

Häll av majs.

Blanda sallad
5

Blanda kål, gurka, majs, sesamfrön, ponzudressing, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Servera
6

Lägg upp vitlöksris, lax, svamp och majsslaw i skålar.

Ringla koreansk BBQ-sås över svamp och servera med en klick asiatisk majonnäs.