I kväll bjuder vi på klassiska smaker med spännande twist. Pannbiffarna toppas med stekt lök får underbar smak och blir extra saftiga av rivet äpple i färsen. Potatisen kryddar vi med vår ljuvliga kryddblandning som vi kallar Mamas Favorit. Vi hinner också göra en krispig kålsallad med morot och vitlöksyoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
225 g
Nötfärs
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller: Ägg)
150 g
Kålmix
400 g
Småpotatis
150 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
12.5 g
Ströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Lök
1 st
Morot
1 st
Äpple
½ tsk
Salt till potatis
1
Ägg till biffar
½ tsk
Salt till biffar
¼ tsk
Salt till dressing
¼ tsk
Salt till slaw
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Halvera potatis (oskalad) och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, Mamas Favorit, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Skär lök i tunna skivor.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.
Stek lök i 5–10 min, eller tills mjuk.
Under tiden, skala och riv äpple grovt.
Blanda nötfärs, äpple, ägg, ströbröd, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Forma färsen till biffar (1 per person) med fuktiga händer.
Hetta upp en skvätt olivolja i en ny stor stekpanna på medelhög värme.
Stek biffar i 4–5 min per sida, eller tills precis genomstekta.
VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Blanda yoghurt och vitlök i en skål. Krydda med salt och en nypa peppar.
Riv morot (oskalad) grovt.
Blanda kålmix och salt i en stor skål. Massera med händerna i 30 sek. Rör i morot och hälften av vitlöksyoghurten i skålen med kål.
Lägg upp pannbiffar, potatis och kålsallad på tallrikar.
Toppa pannbiffar med stekt lök.
Servera med resterande vitlöksyoghurt.