Skip to main content
Yakiniku-stek och sojastekt potatis

Yakiniku-stek och sojastekt potatis

med grönsaker och gurk-coleslaw

Yakiniku är en japansk matlagningsteknik som innebär att man steker eller grillar mindre bitar av marinerat nötkött, och serverar med flera olika tillbehör. Här steker vi rumpstek, skivar den tunt och serverar med smör- och sojastekt potatis, grönsaker, en coleslaw med spetskål och gurka och en sesam-sojasås.

Taggar:
Mer grönt
Proteinrik
Allergener:
Sesamzaad
Hvede
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Rumpstek

150 g

Portabello

1 st

Paprika

1 st

Salladslök

10 ml

Sesamolja

10 g

Sesamfrön

50 ml

Sojasås

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Gurka

75 g

Förskuren spetskål

500 g

Bakpotatis

50 g

Vegansk asiatisk majonnäs

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Smör till potatis

½ tsk

Socker till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3063 kJ
Energi (kcal)732 kcal
Fett34.9 g
varav mättat8 g
Kolhydrater62.5 g
varav socker15.3 g
Kostfiber7.9 g
Protein43.6 g
Salt6.2 g
Potassium300 mg
Calcium11.3 mg
Iron0.4 mg

Instruktioner

1

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt.

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten. 

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. 

Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. 

Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar. Ställ åt sidan under lock.

 

2

Under tiden, halvera salladslök på längden och skär i 3 delar.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär portabellosvamp i tunna skivor.

Skär paprika i 1 cm tunna skivor.

Blanda sesamfrön och hälften av sojasåsen i en liten skål.

3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek paprika, svamp och salladslök i 4–5 min, eller tills mjukt.

Tillsätt vitlök och stek i 30 sek, eller tills väldoftande. Lägg över i en skål och täck över.

Under tiden, skär gurka i 1 cm tunna stavar. Blanda gurka, spetskål och asiatisk majonnäs i en medelstor skål.

4

Hetta upp stekpannan igen på medelhög värme.

Tillsätt potatis, resterande sojasås, sesamolja, smör och socker. 

Stek i 4–5 min eller tills vätskan har avdunstat och potatisen är karamelliserad och mjuk.

VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!

5

Hetta upp en skvätt olivolja i en annan stekpanna på medelhög värme.

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt. Låt köttet vila i ett foliepaket till det ska serveras. Köttet kommer att fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

Skiva köttet tunt.

TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.

6

Lägg upp kött, potatis, stekta grönsaker och sallad på tallrikar.

Servera med sesam-sojasås.