topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk räkbowl

Vietnamesisk räkbowl

med kokosris och färsk avokadosallad

Här skämmer vi bort er med massor av härliga råvaror som tillsammans ger er en underbar rätt som serveras i djupa skålar. Vi börjar med ris, som får extra god smak av att kokas med stekt kokos. När riset kokar så svänger ihop en fantastisk avokadosallad med kålrabbi, morot, koriander och mynta. Vi toppar vår bowl med stekta räkor och en spännande ingefärsås med chili, lime, soja och vitlök.

Taggar:
Snabb
Under 650 kcal
Allergener:
Kräftdjur
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

½ st

Röd chili

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Ingefära

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Lime

1 portionspåse

Mynta & koriander

150 g

Långkornigt vitt ris

½ st

Kålrabbi, vit

1 st

Morot

15 g

Riven kokos

(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)

½ st

Avokado

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 1)

2 tsk

Socker (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2595 kJ
Energi (kcal)620 kcal
Fett22.6 g
varav mättat7.6 g
Kolhydrater80.1 g
varav socker13.4 g
Protein18.7 g
Salt5 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Gör kokosris
1

Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme.

Fräs kokos i 1 min, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten [3 dl | 51/2 dl] och koka upp.

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Förbered råvaror
2

Under tiden, halvera lime [½ st, 2P].

Riv ingefära och vitlök fint. 

Kärna ur och finhacka chili [½ st, 2P].

Gör ingefärssås
3

Blanda chili, limejuice [1 msk | 2 msk], vitlök, ingefära [2 tsk | 4 tsk], socker [2 tsk | 4 tsk], sojasås och olivolja [1 msk | 2 msk] en liten skål. Ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Gör sallad
4

Finhacka koriander och mynta.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur [1/2 st, 2P] med en sked, och tärna i 2 cm stora bitar.

Skala och tärna kålrabbi [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar.

Skala morot i långa band med en potatisskalare.

Blanda avokado, kålrabbi, morot, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], koriander och mynta i en stor skål.

TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja till salladen.

Stek räkor
5

Krydda räkor med salt.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek räkor i 1-2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Servera
6

Lägg upp kokosris och avokadosallad på tallrikar. 
 
Toppa med räkor och ingefärssås.