Vi tar en kulinarisk resa till Vietnam, och lagar en härligt ingefärsdoftande gryta. Mör pulled pork får sällskap av lök och vitlök och sjuder i sweet chilisås och fisksås medan vi kokar citrongräsris. Morot, mynta och koriander blir en härlig sallad att toppa med, tillsammans med en skvätt lime och hackade jordnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
1 st
Lime
150 g
Jasminris
1 st
Citrongräs
10 g
Ingefärspasta
1 portionspåse
Mynta & koriander
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
300 g
Pulled pork
30 g
Fisksås
(Innehåller Fisk, Soja)
1 st
Lök
1 st
Morot
40 g
Sweet chilisås
½ msk
Olja till ris
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Olja till stekning
½ tsk
Salt till gryta
½ msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
Banka citrongräs med en träsked.
Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme.
Fräs citrongräs i 1–2 min, eller tills väldoftande.Tillsätt vatten och koka upp.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
Plocka bort citrongräs.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Finhacka lök.
Hetta upp olivolja i en stor kastrull på medelhög värme.
Stek lök i 4–5 min, tills något mjuk och väldoftande.
Tillsätt Ginger Ninja, ingefärspasta, sweet chilisås, fisksås, salt, en nypa peppar, vatten och pulled pork (inklusive sky från förpackningen) till kastrullen.
Sjud under lock i 10–12 min.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Grovhacka mynta och koriander.
Blanda morot, örter, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Halvera lime.
Grovhacka jordnötter.
Lägg upp ris, pulled pork-gryta och morotssallad i skålar.
Toppa med en skvätt limesaft och jordnötter.