Skip to main content
Vietnamesisk pulled pork-gryta
Vietnamesisk pulled pork-gryta

Vietnamesisk pulled pork-gryta

med citrongräsris och jordnötter

Vi ger oss av på en kulinarisk resa till Vietnam och lagar en härligt ingefärsdoftande gryta. Pulled pork får sällskap av lök och vitlök och sjuder i sweet chilisås och fisksås medan vi kokar citrongräsris. Kålrabbi, mynta och koriander blir en härlig sallad att toppa med, tillsammans med en skvätt lime och hackade jordnötter.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Mjölkfri
Allergener:
Senap
Ägg
Jordnötter
Fisk
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller: Senap, Ägg)

1 st

Lime

150 g

Jasminris

1 st

Citrongräs

10 g

Ingefärspasta

1 st

Mynta & koriander

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

300 g

Pulled pork

30 g

Fisksås

(Innehåller: Fisk, Soja)

1 st

Lök

40 g

Sweet chilisås

½ st

Kålrabbi, vit

100 g

Romansallad

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till stekning

½ tsk

Salt till gryta

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)3425 kJ
Energi (kcal)819 kcal
Fett34.5 g
varav mättat8.9 g
Kolhydrater91.8 g
varav socker18.9 g
Kostfiber7 g
Protein34.9 g
Kolesterol0.3 mg
Salt9.9 g
Potassium156.3 mg
Calcium16.9 mg
Iron0.7 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Banka citrongräs med en träsked.

Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme.

Fräs citrongräs i 1–2 min, eller tills väldoftande.Tillsätt vatten och koka upp.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

Plocka bort citrongräs.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Stek lök
2

Finhacka lök.

Hetta upp olivolja i en stor kastrull på medelhög värme.

Stek lök i 4–5 min, tills något mjuk och väldoftande.

Laga gryta
3

Tillsätt Ginger Ninja, ingefärspasta, sweet chilisås, fisksås, salt, en nypa peppar och pulled pork (inklusive sky från förpackningen) till kastrullen.

Sjud under lock i 10–12 min.

Förbered sallad
4

Halvera kålrabbi och skala den i långa band med en potatisskalare.

Finhacka den innersta delen som kan vara svår att skala.

Ansa och finhacka sallad.

Grovhacka mynta och koriander.

Blanda kålrabbi, sallad, örter, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Förbered råvaror
5

Halvera lime.

Grovhacka jordnötter.

Servera
6

Lägg upp ris, pulled pork-gryta och kålrabbisallad i skålar.

Toppa med en skvätt limesaft och jordnötter.