Vi tar en kulinarisk resa till Vietnam, och lagar en härligt ingefärsdoftande gryta. Mör pulled pork får sällskap av lök och vitlök och sjuder i sweet chilisås och fisksås medan vi kokar citrongräsris. Kålrabbi, mynta och koriander blir en härlig sallad att toppa med, tillsammans med en skvätt lime och hackade jordnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller: Senap, Ägg)
1 st
Lime
150 g
Jasminris
1 st
Citrongräs
10 g
Ingefärspasta
1 st
Mynta & koriander
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
300 g
Pulled pork
30 g
Fisksås
(Innehåller: Fisk, Soja)
1 st
Lök
40 g
Sweet chilisås
½ st
Kålrabbi, vit
½ msk
Olja till ris
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Olja till stekning
½ tsk
Salt till gryta
½ msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
Banka citrongräs med en träsked.
Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme.
Fräs citrongräs i 1–2 min, eller tills väldoftande.Tillsätt vatten och koka upp.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
Plocka bort citrongräs.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Finhacka lök.
Hetta upp olivolja i en stor kastrull på medelhög värme.
Stek lök i 4–5 min, tills något mjuk och väldoftande.
Tillsätt Ginger Ninja, ingefärspasta, sweet chilisås, fisksås, salt, en nypa peppar och pulled pork (inklusive sky från förpackningen) till kastrullen.
Sjud under lock i 10–12 min.
Halvera kålrabbi och skala den i långa band med en potatisskalare.
Finhacka den innersta delen som kan vara svår att skala.
Grovhacka mynta och koriander.
Blanda kålrabbi, örter, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Halvera lime.
Grovhacka jordnötter.
Lägg upp ris, pulled pork-gryta och kålrabbisallad i skålar.
Toppa med en skvätt limesaft och jordnötter.