Vietnamesisk pulled pork-gryta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk pulled pork-gryta

Vietnamesisk pulled pork-gryta

med citrongräsris och jordnötter

Vi tar en kulinarisk resa till Vietnam, och lagar en härligt ingefärsdoftande gryta. Mör pulled pork får sällskap av lök och vitlök och sjuder i sweet chilisås och fisksås medan vi kokar citrongräsris. Morot, mynta och koriander blir en härlig sallad att toppa med, tillsammans med en skvätt lime och hackade jordnötter.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Senap
Ägg
Jordnötter
Fisk
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

1 st

Lime

150 g

Jasminris

1 st

Citrongräs

10 g

Ingefärspasta

1 portionspåse

Mynta & koriander

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

300 g

Pulled pork

30 g

Fisksås

(Innehåller Fisk, Soja)

1 st

Lök

1 st

Morot

40 g

Sweet chilisås

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till stekning

½ tsk

Salt till gryta

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3342 kJ
Energi (kcal)799 kcal
Fett35.8 g
varav mättat9.1 g
Kolhydrater86.4 g
varav socker18.4 g
Protein33 g
Salt9.9 g

Instruktioner

Koka ris
1

Banka citrongräs med en träsked.

Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme.

Fräs citrongräs i 1–2 min, eller tills väldoftande.Tillsätt vatten och koka upp.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

Plocka bort citrongräs.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Stek lök
2

Finhacka lök.

Hetta upp olivolja i en stor kastrull på medelhög värme.

Stek lök i 4–5 min, tills något mjuk och väldoftande.

Laga gryta
3

Tillsätt Ginger Ninja, ingefärspasta, sweet chilisås, fisksås, salt, en nypa peppar, vatten och pulled pork (inklusive sky från förpackningen) till kastrullen.

Sjud under lock i 10–12 min.

Förbered sallad
4

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Grovhacka mynta och koriander.

Blanda morot, örter, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Förbered råvaror
5

Halvera lime.

Grovhacka jordnötter.

Servera
6

Lägg upp ris, pulled pork-gryta och morotssallad i skålar.

Toppa med en skvätt limesaft och jordnötter.