
Denna vietnamesiska köttfärsbowl med asiatiska smaker kommer att göra dig knäsvag. Bjud dina smaklökar på en oförglömlig dejt med aromatiskt vitlöksris, mango, uppfriskande mynta och koriander.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
½ st
Chili
1 st
Citrusfrukt
½ st
Mango
225 g
Nötfärs
2 st
Vitlöksklyfta
1 st
Mynta & koriander
½ st
Gurka
20 ml
Sojasås
(Innehåller: Gluten, Soja)
150 g
Basmatiris
1 st
Morot, Julienne
10 g
Ingefärspasta
1 msk
Olja till ris
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
2 tsk
Socker till marinad
1 msk
Olja till marinad
½ msk
Olja till stekning

Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja i en kastrull på medelvärme.
Fräs hälften av vitlöken i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt. Sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Halvera, kärna ur och finhacka chili.
Skär citrusfrukt i klyftor.
Riv ingefära (oskalad) fint.

Blanda chili, citrusfruktsaft, resterande vitlök, ingefära, socker, sojasås och olivolja i en liten skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek nötfärs i 4–5 min, eller tills brynt.
Tillsätt marinad och sjud i 2–3 min.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.
Skär gurka i tunna skivor.
Riv morot (oskalad) grovt.
Grovhacka mynta- och korianderblad.

Lägg upp vitlöksris i skålar och toppa med mango, morot, gurka, mynta och koriander i separata högar. Avsluta med köttfärs.