Skip to main content
Vietnamesisk nötfärsbowl
Vietnamesisk nötfärsbowl

Vietnamesisk nötfärsbowl

med vitlöksris och färska grönsaker

Denna vietnamesiska köttfärsbowl med asiatiska smaker kommer att göra dig knäsvag. Bjud dina smaklökar på en oförglömlig dejt med aromatiskt vitlöksris, mango, uppfriskande mynta och koriander.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Soja

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Chili

1 st

Citrusfrukt

½ st

Mango

225 g

Nötfärs

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Mynta & koriander

½ st

Gurka

20 ml

Sojasås

(Innehåller: Gluten, Soja)

150 g

Basmatiris

1 st

Morot, Julienne

10 g

Ingefärspasta

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

2 tsk

Socker till marinad

1 msk

Olja till marinad

½ msk

Olja till stekning

Näringsvärden

Energi (kJ)3211 kJ
Energi (kcal)767 kcal
Fett33.4 g
varav mättat8.5 g
Kolhydrater92.7 g
varav socker23.1 g
Kostfiber6.6 g
Protein33 g
Salt3.1 g
Potassium195 mg
Calcium28.1 mg
Iron1.1 mg

Instruktioner

Koka vitlöksris
1

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja i en kastrull på medelvärme.

Fräs hälften av vitlöken i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt. Sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!  

2

Halvera, kärna ur och finhacka chili.

Skär citrusfrukt i klyftor.

Riv ingefära (oskalad) fint.

Blanda marinad
3

Blanda chili, citrusfruktsaft, resterande vitlök, ingefära, socker, sojasås och olivolja i en liten skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek köttfärs
4

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek nötfärs i 4–5 min, eller tills brynt.

Tillsätt marinad och sjud i 2–3 min.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.

Skär gurka i tunna skivor.

Riv morot (oskalad) grovt.

Grovhacka mynta- och korianderblad.

Servera
6

Lägg upp vitlöksris i skålar och toppa med mango, morot, gurka, mynta och koriander i separata högar. Avsluta med köttfärs.