topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk nötfärs

Vietnamesisk nötfärs

med vitlökskokt ris och färska grönsaker

Denna vietnamesiska köttfärs med perfekt avvägda asiatiska smaker kommer göra dig knäsvag. Bjud dina smaklökar på en oförglömlig dejt med aromatiskt vitlöksris, krämig avokado, uppfriskande mynta och koriander.

:
Snabb
Mjölkfri
Barnvänlig
:
Vete
Soja
Gluten

25 minuter
25 minuter

150 g

Basmatiris

1 st

Ingefära

25 ml

Sojasås

()

2 st

Vitlöksklyfta

½ st

Mango

1 st

Gurka

½ st

Röd chili

½ st

Lime

2 st

Morot

225 g

Nötfärs

1 portionspåse

Mynta & koriander

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 1)

2 tsk

Socker (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Energi (kJ)3385 kJ
Energi (kcal)809 kcal
Fett40.4 g
varav mättat13.3 g
Kolhydrater88.1 g
varav socker23.5 g
Protein31.3 g
Salt3.6 g

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Koka vitlöksris
1

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en kastrull på medelvärme. Fräs hälften av vitlöken i 30 sek.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk]. Sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P].

Dela lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Riv oskalad ingefära fint.

Blanda marinad
3

Blanda chili, limesaft [1 msk | 2 msk], resterande vitlök, ingefära [2 tsk | 4 tsk], socker [2 tsk | 3 tsk], sojasås och olivolja [1 msk | 2 msk] i en skål. 

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek köttfärs
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek nötfärs i 4–5 min, eller tills brynt.

Tillsätt marinad och sjud i 2–3 min.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered frukt & grönt
5

Skala och skär mango [1/2 st, 2P] i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.

Skär gurka i tunna skivor.

Riv oskalad morot grovt. 

Grovhacka mynta- och korianderblad.

Servera
6

Lägg upp vitlöksris i skålar.

Placera morot, gurka, mango, mynta och koriander i var sitt hörn.

Lägg upp köttfärs i mitten.