HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVietnamesisk Nötfärs
topBanner
Vietnamesisk nötfärs

Vietnamesisk nötfärs

med vitlökskokt ris och färska grönsaker

Denna vietnamesiska köttfärs med perfekt avvägda asiatiska smaker kommer göra dig knäsvag. Bjud dina smaklökar på en oförglömlig dejt med aromatiskt vitlöksris, solmogen mango, uppfriskande mynta och koriander.

Taggar:MjölkfriBarnvänlig
Allergener:GlutenSoja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Basmatiris

1 st

Ingefära

25 ml

Sojasås

(InnehållerGluten, Soja)

2 st

Vitlöksklyfta

½ st

Mango

1 st

Gurka

½ st

Röd chili

½ st

Lime

2 st

Morot

250 g

Nötfärs

1 portionspåse

Mynta & koriander

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 1)

2 tsk

Socker (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)757 kcal
Energi (kJ)3166 kJ
Fett30.16 g
varav mättat8.8 g
Kolhydrater85.65 g
varav socker33.2 g
Protein34.28 g
Salt3.4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* [1 msk | 2 msk] i en kastrull på medelhög värme. Fräs hälften av vitlöken i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Tillsätt ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk]. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Finhacka chili [1/2 st, 2P]. Dela lime [1/2 st, 2P] i klyftor. Skala och riv ingefära.

3

Blanda chili, olivolja* [1 msk | 2 msk], ingefära, resterande vitlök, socker* [2 tsk | 3 tsk], sojasås och limejuice [1 msk | 2 msk] till en marinad.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* en stekpanna på medelvärme. Tillsätt nötfärs och en nypa salt* och bryn i 1-2 min. Tillsätt marinad och sjud i 8-10 min. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Plocka myntabladen, kasta stjälken. Finhacka myntablad och koriander. Skala och riv morot. Skiva gurka tunt. Skala och skär mango [1/2 st, 2P] på längden ca 1 cm från mitten så undgår du kärnan, och tärna sen mango i 1 cm stora bitar.

6

Lägg upp ris i skålar. Placera morot, gurka, mango, mynta och koriander i var sitt hörn. Lägg upp köttfärs i mitten. Ringla över lite olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*.