Skip to main content
Vietnamesisk kycklingbowl
Vietnamesisk kycklingbowl

Vietnamesisk kycklingbowl

med långkornigt ris och snabb myntasallad

I kväll slänger vi ihop god och lättlagad kycklingbowl med massor av härliga färger och ingredienser. Långkornigt vitt ris och myntasallad med lime bildar basen i bowlen. Huvudrollen har den ljuvliga kycklingen som marineras i vitlök, ingefära och chili. Vi toppar den utsökta bowlen med asiatisk majonnäs, chili och jordnötter.

Taggar:
Stark
Mjölkfri
Snabb
Comfort Food
Allergener:
Jordnötter
Gluten
Sesam
Soja
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Långkornigt vitt ris

1 st

Lime

1 st

Mynta

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

50 g

Vegansk asiatisk majonnäs

(Innehåller: Gluten, Sesam, Soja, Vete)

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Gluten, Soja, Vete)

1 st

Vitlöksklyfta

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

2 tsk

Ingefära

60 g

Salladsmix

40 g

Sweet chilisås

75 g

Förskuren spetskål

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 dl

Vatten till marinad

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

Näringsvärden

Energi (kJ)3526 kJ
Energi (kcal)843 kcal
Fett33.5 g
varav mättat4.7 g
Kolhydrater89.8 g
varav socker14.8 g
Kostfiber3.2 g
Protein45.1 g
Salt5.9 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Blanda marinad
2

Finhacka eller pressa vitlök.

Riv ingefära (oskalad).

Skär lime i klyftor.

Blanda vitlök, ingefära, sweet chilisås, en skvätt limesaft, sojasås och vatten i en liten skål.

Blanda sallad
3

Skölj salladsmix.

Grovhacka myntablad.

Blanda mynta, salladsmix, en skvätt limesaft och salt i en skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Stek kyckling
4

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Krydda kyckling med salt.

Stek kyckling i 4–5 min tills brynt och genomstekt. Vänd då och då.

Tillsätt marinad och spetskål. Stek i 2–3 min, tills väldoftande.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Hacka jordnötter
5

Medan kyckling steks, grovhacka jordnötter.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med myntasallad, kyckling och en klick asiatisk majonnäs.

Garnera med jordnötter.