I kväll slänger vi ihop god och lättlagad kycklingbowl med massor av härliga färger och ingredienser. Långkornigt vitt ris och myntasallad med lime bildar basen i bowlen. Huvudrollen har den ljuvliga kycklingen som marineras i vitlök, ingefära och chili. Vi toppar den utsökta bowlen med asiatisk majonnäs, chili och jordnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Långkornigt vitt ris
1 st
Lime
1 st
Mynta
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
50 g
Vegansk asiatisk majonnäs
(Innehåller: Gluten, Sesam, Soja, Vete)
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Gluten, Soja, Vete)
1 st
Vitlöksklyfta
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
2 tsk
Ingefära
60 g
Salladsmix
40 g
Sweet chilisås
75 g
Förskuren spetskål
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 dl
Vatten till marinad
¼ tsk
Salt till sallad
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Finhacka eller pressa vitlök.
Riv ingefära (oskalad).
Skär lime i klyftor.
Blanda vitlök, ingefära, sweet chilisås, en skvätt limesaft, sojasås och vatten i en liten skål.
Skölj salladsmix.
Grovhacka myntablad.
Blanda mynta, salladsmix, en skvätt limesaft och salt i en skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Krydda kyckling med salt.
Stek kyckling i 4–5 min tills brynt och genomstekt. Vänd då och då.
Tillsätt marinad och spetskål. Stek i 2–3 min, tills väldoftande.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Medan kyckling steks, grovhacka jordnötter.
Lägg upp ris i skålar.
Toppa med myntasallad, kyckling och en klick asiatisk majonnäs.
Garnera med jordnötter.