topBanner
Vietnamese-Style tacos

Vietnamese-Style tacos

med nötfärs, asiatisk majodressing och jordnötter

Populär

Här kommer ett nytt recept att krydda upp fredagstacosen med! Vi håller det enkelt med lättlagade råvaror och går all in på läckra smaker och textur. Fyll dina varma tortillas med köttfärs stekt i smakintensiv asiatisk marinad och slår på stort med riven morot, sallad och knapriga jordnötter. Den sista och avgörande touchen får du genom stingande chili, fräsch mynta och mumsig dressing gjord på majo. Grymt gott!

Taggar:SnabbOne PanStark
Allergener:glutensesamsojajordnötteräggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

20 g

Asiatisk dressing

(Innehållergluten, sesam, soja)

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Ingefära

1 st

Chili

1 st

Lime, ekologisk

1 st

Morot

1 påse

Mynta

20 g

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

250 g

Nötfärs

50 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

8 st

Tortillabröd

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av sesam)

60 g

Salladsmix

Ingår inte i din leverans

1 msk

Vatten* (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3790 kJ
Energi (kcal)906 kcal
Fett48 g
varav mättat10 g
Kolhydrater75 g
varav socker20 g
Kostfiber4 g
Protein42 g
Kolesterol0 mg
Salt4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Finhacka vitlök. Riv ingefära. Skiva chili tunt. Riv limezest [1/2 st, 2P] och dela limen i klyftor. Riv oskalad morot. Grovhacka myntablad och jordnötter. Skölj salladsmix.

2

Blanda vitlök, ingefära, sojasås, limezest, vatten* [1 msk I 2 msk] och en skvätt limejuice i en skål.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Bryn nötfärs i 3-4 min tills den har fått fin stekyta. Hacka sönder färsen med stekspaden medan den steks. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Tillsätt marinaden och koka i 2-3 min tills den har tjocknat och doftar ljuvligt.

5

Blanda majonnäs och asiatisk dressing i en skål. Värm minitortillas i en smörgåsgrill, snabbt i micron, eller på en torr stekpanna tills genomvarma.

6

Duka fram grönsakerna på bordet. Komponera ihop era vietnamese-style tacos med köttfärs, sallad och riven morot. Toppa med majodressingen, mynta, chili och jordnötter, och hugg in!