Skip to main content
Vegonuggets i pita med bacon

Vegonuggets i pita med bacon

Bygg din egen - ät tillsammans

Det här barnvänliga konceptet gör vardagen lite smidigare. Låt både stora och små välja själva vad de vill ha på tallriken och njut av en mysig stund kring bordet. Fyllda pitabröd är en god och enkel middag som kan varieras med olika tillbehör och passar hela familjen. Här bestämmer nämligen alla själva vad de vill fylla sin pita med – som spröda vegonuggets, aioli, grönsaker eller syltad lök. Dessutom bjuder vi på BBQ-kryddad klyftpotatis och majonnäs som tillbehör.

Taggar:
Mjölkfri
Barnvänlig
Vegetarisk
Allergener:
Ägg
Gluten
Havre
Vete
Korn
Senap

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
NivåLätt
Antal portioner

300 g

Potatis

5 g

BBQ-kryddmix

(Innehåller: Ägg Kan innehålla spår av: Ägg)

½ st

Lök

1 st

Citrusfrukt

200 g

Veganska Nuggets

(Innehåller: Gluten, Havre, Vete, Korn)

1 st

Gurka

1 st

Tomat

1 st

Sallad

2 st

Pitabröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

40 g

Aioli

(Innehåller: Ägg, Senap)

25 g

Majonnäs

(Innehåller: Ägg, Senap)

125 g

Bacon, skivor

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

½ tsk

Socker till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

Energi (kJ)4036 kJ
Energi (kcal)965 kcal
Fett47.2 g
varav mättat11.2 g
Kolhydrater97.8 g
varav socker13 g
Kostfiber15.3 g
Protein34.3 g
Salt6.1 g
Trans Fat0.1 g
Potassium1068.9 mg
Calcium33.4 mg
Iron1.2 mg

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, hälften av BBQ-kryddmixen, salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Sylta rödlök
2

Under tiden, halvera citrusfrukt.

Halvera och skär rödlök i tunna skivor.

Blanda en skvätt citrusfruktsaft, socker och salt i en liten skål.

Vänd rödlök i lagen och ställ åt sidan.

Häll av lag innan servering.

Rosta nuggets
3

Placera nuggets på en plåt med bakplåtspapper och strö över resterande BBQ-kryddmix.

Rosta i ugnen i 12 min, eller tills spröda och gyllene.

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 4–5 min, eller tills gyllene. Tillsätt i steg 6.

Förbered grönsaker
4

Under tiden, skär gurka och tomat i tunna skivor.

Ansa sallad och grovhacka salladsblad.

Värm pitabröd
5

Håll pitabröd under rinnande vatten i 1 sek.

Placera pitabröd direkt på ugnsgallret och rosta i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

Halvera pitabröd.

Servera
6

Fyll pitahalvor med nuggets, tomat, gurka, sallad, rödlök och aioli och lägg upp på tallrikar.

Lägg upp resterande grönsaker och klyftpotatis på tallrikarna och servera med en klick majonnäs.