Vegostrimlor i krämig basilikasås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
 Vegostrimlor i krämig basilikasås

Vegostrimlor i krämig basilikasås

med vitlöksmos och kålsallad

Våra smarriga vegostrimlor blir ännu godare när de steks krispiga och sedan får simra i en krämig sås med matlagningsgrädde och basilika. Vitlöksdoftande potatismos blir ett perfekt tillbehör, och vi svänger även ihop en kålsallad med päron och citron.

Taggar:
Vegetarisk
Barnvänlig
Allergener:
Soja
Mjölk
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Veganska strimlor

(Innehåller Soja)

1 st

Citron

150 g

Kålmix

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Basilika

500 g

Bakpotatis

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk till mos

½ tsk

Salt till mos

¼ tsk

Salt till sallad

¼ tsk

Socker till sallad

1 msk

Olja till sallad

1 msk

Olja till stekning

½ dl

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3186 kJ
Energi (kcal)761 kcal
Fett41.5 g
varav mättat19.2 g
Kolhydrater70.9 g
varav socker19.1 g
Protein26.1 g
Salt4.1 g

Instruktioner

Laga vitlöksmos
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.

Koka potatis och vitlök i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet, och mosa potatis och vitlök tillsammans med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen.

Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Förbered frukt
2

Halvera citron.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Blanda kålsallad
3

Blanda citronsaft, salt, socker och olivolja i en stor skål.

Vänd ner äpple och kålmix och ställ åt sidan.

Stek vegostrimlor
4

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegostrimlor med en nypa salt och peppar i 3–4 min, eller tills brynta.

Laga sås
5

Under tiden, grovhacka basilika.

Sänk till medelvärme och vänd ner sojasås, matlagningsgrädde, vatten och basilika i stekpannan.

Sjud i 1 min, tills genomvarmt.

Servera
6

Lägg upp potatismos, vegostrimlor med sås och kålsallad på tallrikar.