Våra smarriga vegostrimlor blir ännu godare när de steks krispiga och sedan får sjuda i en krämig sås med matlagningsgrädde och basilika. Vitlöksdoftande potatis- och palsternacksmos blir ett perfekt tillbehör, och vi svänger även ihop en kålsallad med päron och citron.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200 g
Veganska strimlor
(Innehåller: Soja)
1 st
Citron
150 g
Kålmix
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Basilika
500 g
Bakpotatis
1 st
Äpple
1 st
Palsternacka
3 msk
Mjölk till mos
½ tsk
Salt till mos
¼ tsk
Salt till sallad
¼ tsk
Socker till sallad
1 msk
Olja till sallad
1 msk
Olja till stekning
½ dl
Vatten till sås
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis och palsternacka i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.
Koka potatis, palsternacka och vitlök i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och mosa potatis, palsternacka och vitlök med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen.
Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.
Halvera citron.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Blanda en skvätt citronsaft, salt, socker och olivolja i en stor skål.
Vänd ner äpple och kålmix och ställ åt sidan.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegostrimlor med en nypa salt och peppar i 3–4 min, eller tills brynta.
Under tiden, grovhacka basilika.
Sänk till medelvärme och vänd ner sojasås, matlagningsgrädde, vatten och basilika i stekpannan.
Sjud i 1 min, tills genomvarmt.
Lägg upp mos, vegostrimlor med sås och kålsallad på tallrikar.