Våra smarriga vegostrimlor blir ännu godare när de steks krispiga och sedan får simra i en krämig sås med matlagningsgrädde och basilika. Vitlöksdoftande potatismos blir ett perfekt tillbehör, och vi svänger även ihop en kålsallad med päron och citron.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200 g
Veganska strimlor
(Innehåller Soja)
1 st
Citron
150 g
Kålmix
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1 st
Vitlöksklyfta
1 portionspåse
Basilika
500 g
Bakpotatis
1 st
Äpple
3 msk
Mjölk till mos
½ tsk
Salt till mos
¼ tsk
Salt till sallad
¼ tsk
Socker till sallad
1 msk
Olja till sallad
1 msk
Olja till stekning
½ dl
Vatten till sås
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.
Koka potatis och vitlök i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet, och mosa potatis och vitlök tillsammans med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen.
Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.
Halvera citron.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Blanda citronsaft, salt, socker och olivolja i en stor skål.
Vänd ner äpple och kålmix och ställ åt sidan.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegostrimlor med en nypa salt och peppar i 3–4 min, eller tills brynta.
Under tiden, grovhacka basilika.
Sänk till medelvärme och vänd ner sojasås, matlagningsgrädde, vatten och basilika i stekpannan.
Sjud i 1 min, tills genomvarmt.
Lägg upp potatismos, vegostrimlor med sås och kålsallad på tallrikar.