Vem vill inte ha pizza till middag? Med vår färdiga deg svänger du snabbt ihop denna goda vegovariant med zucchini och rödlök. Vi toppar den färdiga pizzan med smulad salladsost och serverar den med en härlig sallad och krämig ranchdressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Zucchini
1 st
Rödlök
1 st
Pizzadeg
35 g
Tomatpuré
4 g
Souvlaki-kryddmix
20 g
Finriven ost
100 g
Grekisk ost
1 st
Gräslök
75 g
Yoghurt
25 g
Majonnäs
40 g
Rucola
75 g
Rädisor
1 st
Tomat
1 msk
Mjöl till pizza
1 msk
Vatten till sås
½ tsk
Socker till sås
1 msk
Olja till pizza
¼ tsk
Salt till dressing
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 250 °C/240 °C (varmluft).
Ta ut pizzadegen från kylen och dess förpackning minst 10 min innan tillagning.
Strö generöst med vetemjöl över köksbänken.
Placera degen på ytan med mjöl och halvera. Rulla ut degen med händerna (eller en kavel) tills den är 25 cm i diameter.
Om degen är svår att rulla ut kan du låta den vila i några minuter och försöka igen.
Lägg försiktigt över på en plåt med bakplåtspapper.
TIPS: Rumstempererad deg är lättare att kavla ut.
Under tiden, skala zucchini i långa band med en potatisskalare.
Skär rödlök i tunna skivor.
Blanda tomatpuré, souvlakikrydda, vatten, socker och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Efter 3 min, kavla ut degen tills den är 12–15 cm i diameter.
Bre med tomatsås och lämna en kant på 2 cm.
Toppa med riven ost, zucchiniband och rödlök och ringla över olivolja.
Grädda i ugnen i 12–13 min, eller tills gyllene och genomgräddad.
TIPS: Olivolja gör pizzans kanter spröda och gyllene.
Under tiden, finhacka gräslök.
Blanda gräslök, yoghurt, majonnäs, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Skölj rucola.
Skär rädisor i tunna skivor.
Grovhacka tomat.
Blanda rucola, rädisor, tomat, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Lägg upp pizza och sallad på tallrikar och toppa med smulad salladsost.
Servera med ranchdressing som dipp.