Vegopizza och salladsost
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Vegopizza och salladsost

med ranchdressing och grönsallad

Vem vill inte ha pizza till middag? Med vår färdiga deg svänger du snabbt ihop denna goda vegovariant med zucchini och rödlök. Vi toppar den färdiga pizzan med smulad salladsost och serverar den med en härlig sallad och krämig ranchdressing.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Zucchini

1 st

Rödlök

1 st

Pizzadeg

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

1 burk

Tomatpuré

4 g

Souvlaki-kryddmix

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

100 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Gräslök

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

40 g

Rucola

75 g

Rädisor

1 st

Tomat

Ingår inte i din leverans

1 msk

Mjöl till pizza

1 msk

Vatten till sås

½ tsk

Socker till sås

¼ tsk

Salt till dipp

1 msk

Olja till pizza

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4100 kJ
Energi (kcal)980 kcal
Fett44.1 g
varav mättat14.1 g
Kolhydrater109 g
varav socker13.4 g
Protein36.1 g
Salt6.3 g

Instruktioner

1

Värm ugnen till 250 °C/250 °C (varmluft).

Strö ett tunt lager mjöl över arbetsytan. Halvera pizzadeg. Rulla ut degklumpar med händerna eller en kavel och låt vila i minst 3 min.

TIPS: Ta ut pizzadegen från kylen minst 10 min innan du ska laga mat. Det är lättare att rulla ut degen när den nått rumstemperatur.

2

Under tiden, skala zucchini i långa band med en potatisskalare.

Skär rödlök i tunna skivor.

Blanda tomatpuré, souvlakikrydda, vatten, socker och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Efter 3 min, rulla ut pizzadeg till ca 12–15 cm i diameter.

3

Lägg över pizzabottnar på en plåt med bakplåtspapper.

Bre med tomatsås och lämna en kant på 2 cm.

Toppa med riven ost, zucchiniband och rödlök och ringla över olivolja.

Grädda i ugnen i 12–13 min, eller tills brynt och genomstekt.

TIPS: Olivolja gör pizzans kanter spröda och gyllene.

Blanda ranchdressing
4

Under tiden, finhacka gräslök.

Blanda gräslök, yoghurt, majonnäs, salt och en nypa peppar i en liten skål.

5

Skölj rucola.

Skär rädisor i tunna skivor.

Grovhacka tomat.

Blanda rucola, rädisor, tomat, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

6

Lägg upp pizza och sallad på tallrikar och toppa med smulad salladsost.

Servera med ranchdressing som dipp.