Vegetarisk pulled bean bowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk pulled bean bowl

Vegetarisk pulled bean bowl

med ingefärskokt ris och sesammajonnäs

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Ikväll lagar vi förföriskt goda vegostrimor med asiatisk woksås! Vi steker vegostrimlor, rödlök, morot, salladlök och paprika, och blandar med vitlök och woksås. Vi serverar vegostrimlor och grönsaker med krämigt ingefärsris, och så toppar vi med sesammajonnäs och salladslök!

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Korn
Ägg
Soja
Sesam
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Ingefära

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Rödlök

1 st

Paprika

2 st

Morot

240 g

Pulled beans

(Innehåller Gluten, Vete, Korn, Ägg, Soja)

1 st

Salladslök

50 g

Vegansk sesammajonnäs

(Innehåller Sesam, Soja, Vete, Gluten)

150 g

Långkornigt vitt ris

75 g

Teriyakisås

(Innehåller Gluten, Vete, Soja)

½ st

Lime

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Smör (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

2 msk

Vatten (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3735 kJ
Energi (kcal)893 kcal
Fett36.3 g
varav mättat5.8 g
Kolhydrater98.9 g
varav socker25.5 g
Protein38.2 g
Salt7.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ingefärsris
1

Riv oskalad ingefära fint. Hetta upp smör [1/2 msk | 1 msk] i en stor kastrull på medelvärme.

Fräs ingefära [2 tsk | 4 tsk] i 1-2 min, eller tills väldoftande. 

Tillsätt vatten [3 dl | 51/2 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Förbered grönsaker
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Skär rödlök i tunna skivor.

Tärna paprika i 2 cm stora bitar.

Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.

Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de gröna och de vita. 

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek rödlök, morot, vit salladslök och paprika i 3-4 min, eller tills mjuka.

Tillsätt pulled beans
4

Tillsätt vitlök, pulled beans, Ginger Ninja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar till stekpannan. Stek tills brynt, 3–4 min.

Tillsätt teriyakisås, vatten [2 msk | 4 msk] och en skvätt limsaft.

Rör om tills uppvärmt och ta sedan av stekpannan från värme.

Blanda sesammajonnäs
5

Tunna ut sesammajonnäs med en skvätt vatten, tills lättflytande, i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp ingefärsris i skålar.

Toppa med pulled beans och grönsaker.

Ringla över sesammajonnäs och garnera med grön salladslök.