HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVarm Prosciuttosallad
topBanner
Varm prosciuttosallad

Varm prosciuttosallad

med pärlcouscous och krämig ricotta

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Föll ni för den frestande titeln på detta recept? Vi garanterar att ni inte blir besvikna över resultatet. Ikväll lagar vi nämligen en fantastisk prosciuttosallad med pärlcouscous och krämig ricotta. Vi kokar pärlcouscous som vi blandar med pesto, rostade tomater, zucchini och rödlök. Vi toppar salladen med krispig prosciutto, krämig ricotta och hyvlad ost!

Taggar:Under 650 kcalKlimatsmartEnkel
Allergener:SulfiterVeteGlutenMjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

125 g

Körsbärstomater

1 st

Zucchini

1 st

Rödlök

12 ml

Balsamvinäger

(InnehållerSulfiter)

4 g

Vitlöksflörter

170 g

Pärlcouscous

(InnehållerVete, Gluten)

4 g

Kycklingbuljong

50 g

Prosciutto

60 g

Spenat

(Kan innehållaSelleri)

30 g

Pesto, grön

(InnehållerSulfiter, Mjölk)

50 g

Ricotta

(InnehållerMjölk)

20 g

Italiensk hårdost, hyvlad

(InnehållerMjölk)

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Socker (steg 1)

4 dl

Vatten (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)586 kcal
Energi (kJ)2452 kJ
Fett18.34 g
varav mättat6.7 g
Kolhydrater74.21 g
varav socker14.5 g
Protein26.7 g
Salt3.8 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. 
Halvera körsbärstomater. Tärna zucchini i 1 cm stora bitar. Skär rödlök i 1 cm breda klyftor.

Placera körsbärstomater på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper, och blanda med balsamvinäger, socker [1 tsk | 2 tsk] och en nypa salt.

Placera zucchini och rödlök på andra sidan plåten, och blanda med lite olivolja, Vitlöksflörter, salt och peppar. Rosta överst i ugnen i 15-20 min.

2

Koka upp en kastrull med vatten [4 dl | 8 dl] och kycklingbuljong.

Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk, men fortfarande har tuggmotstånd. Häll av kvarvarande vatten vid behov.

3

Fördela prosciutto på en ny plåt med bakplåtspapper. Rosta tills krispig, 8-10 min.

TIPS: Var noga med att det ska vara avstånd mellan bitarna.

4

Skölj spenat.

Blanda färdig pärlcouscous med spenat tills spenaten har mjuknat.

5

När grönsakerna är färdigrostade, tillsätt zucchini, rödlök, pesto [1/2 påse, 2P] och hälften av tomaterna till kastrullen med pärlcouscous. Blanda väl och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

6

Lägg upp pärlcouscous i skålar.

Bryt prosciutto i små bitar.

Toppa skålarna med prosciutto, resterande körsbärstomater, en klick ricotta och hyvlad ost.