HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVarm Prosciuttosallad
topBanner
Varm prosciuttosallad

Varm prosciuttosallad

med pärlcouscous och krämig ricotta

Föll ni för den frestande titeln på detta recept? Vi garanterar att ni inte blir besvikna över resultatet. Ikväll lagar vi nämligen en fantastisk prosciuttosallad med pärlcouscous och krämig ricotta. Vi kokar pärlcouscous som vi blandar med pesto, rostade tomater, zucchini och rödlök. Vi toppar salladen med krispig prosciutto, krämig ricotta och hyvlad ost med sting!

Taggar:Under 650 kcalLättlagad
Allergener:sulfiterglutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

125 g

Körsbärstomater

220 g

Zucchini

1 st

Rödlök

12 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

4 g

Vitlöksflörter

170 g

Pärlcouscous

(Innehållergluten)

4 g

Kycklingbuljong

50 g

Prosciutto

60 g

Spenat

30 g

Pesto, grön

(Innehållersulfiter, mjölk)

50 g

Ricotta

(Innehållermjölk)

20 g

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Socker (steg 1)

4 dl

Vatten (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)586 kcal
Energi (kJ)2452 kJ
Fett18.34 g
varav mättat6.7 g
Kolhydrater74.21 g
varav socker14.5 g
Protein26.7 g
Salt3.2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Halvera körsbärstomater. Tärna zucchini i 1 cm stora bitar. Skär rödlök i 1 cm breda klyftor. Placera körsbärstomater på ena sidan av en plåt, och zucchini och rödlök på den andra. Blanda zucchini och rödlök med lite olivolja*, Vitlöksflörter, salt* och peppar*. Tillsätt balsamvinäger och socker* [1 tsk | 2 tsk] till tomaterna. Rosta överst i ugnen i 15-20 min.

2

Koka upp en kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl] och kycklingbuljong. Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk, men fortfarande har tuggmotstånd. Häll av kvarvarande vatten.

3

Fördela prosciutto på en ny plåt med bakplåtspapper. Rosta tills krispig, 8-10 min. TIPS: Var noga med att det ska vara avstånd mellan bitarna.

4

Skölj spenat. Blanda färdig pärlcouscous med spenat tills spenaten har mjuknat.

5

När grönsakerna är färdigrostade, tillsätt zucchini, rödlök, pesto [1/2 påse, 2P] och hälften av tomaterna till kastrullen med pärlcouscous. Blanda väl och krydda med salt* och peppar*.

6

Lägg upp pärlcouscous i skålar. Bryt prosciutto i små bitar och toppa skålarna med prosciutto, resterande körsbärstomater, en klick ricotta och hyvlad ost.