Varm libanesisk linssallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varm libanesisk linssallad

Varm libanesisk linssallad

med tahinidressing och krispiga za'atarchips

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Den kulinariska resan går till Libanon, och vi överraskar med en massa spännande mat. Varm linssallad med kål, citron och kumminrostad morot, lök och rödbeta. Krispiga za'atarchips gör du själv av tortillas, olivolja och ljuvliga kryddor. Och så toppar vi med en svalkande tahinidressing, och smulad salladsost.

Taggar:
Enkel
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Sesam
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Spiskummin, malen

1 paket

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

2 st

Morot

8 g

Za'atar

(Innehåller Sesam)

½ st

Citron

2 st

Rödbeta

2 st

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

½ paket

Gröna linser

50 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

25 g

Tahini

(Innehåller Sesam)

1 st

Rödlök

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Kålmix

(Kan innehålla Selleri)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Socker (steg 2)

3 msk

Vatten* (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3130 kJ
Energi (kcal)748 kcal
Fett35.6 g
varav mättat12.4 g
Kolhydrater78.9 g
varav socker28.3 g
Protein24.6 g
Salt4.5 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Tärna oskalad morot och rödbeta i 2 cm stora bitar.

Skär lök i 2 cm breda klyftor.

Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, kummin, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills mjuk. 

Gör tahinidressing
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Blanda yoghurt, vitlök, tahini, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och vatten [3 msk | 6 msk] i en liten skål.

Förbered za'atarchips
3

Skär tortillas i 2 cm stora fyrkanter. 

Blanda tortillabitar, lite olivolja, za'atar och 
salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.

Fördela tortillabitar på en ny plåt med bakplåtspapper, och ställ åt sidan.

Tillsätt linser
4

Under tiden, häll av och skölj linser [½ paket, 2P].

Tillsätt linser till plåten med grönsaker, när det återstår 5 min av tillagningstiden, och blanda.

Sätt samtidigt in za'atarchips i ugnen, och baka i 4-5 min, tills gyllene.

Blanda linssallad
5

Ta ut färdiga grönsaker och za'atarchips, och låt dem svalna lite. 

Halvera citron [½ st, 2P].

Blanda kålmix, en skvätt citronsaft, salt [1/4 tsk | 1/2] och olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor skål.

Precis innan servering, tillsätt rostade grönsaker och linser till kålmixen, och blanda.

Servera
6

Lägg upp linssallad i skålar.

Ringla över tahinidressing.

Toppa med za'atarchips och smula över salladsost [½ paket, 2P].