Vi hoppas att ni är hungriga, för ikväll ska vi laga en massa gott! Vi börjar med att rosta morot och rödbeta i ugnen. De får sällskap av kyckling, som vi först bryner, och som sen rostas till perfektion. Vi serverar kyckling och grönsaker med en fantastisk quinoasallad med senapsvinaigrette, spenat och pumpakärnor, och krämig citronyoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Rödbeta
1 st
Polkabeta, chioggia
1 st
Morot
100 g
Trefärgad quinoa
1 st
Bladpersilja
300 g
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
½ st
Ekologisk citron
25 g
Honung
30 g
Spenat
75 ml
Yoghurt
20 g
Pumpakärnor
5 dl
Vatten (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 4)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär rödbeta (oskalad) i 2 cm klyftor. Tärna morot (oskalad) i 2 cm stora bitar. Placera rödbeta och morot på var sin sida av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja* och en nypa salt* och peppar*. Rosta i toppen av ugnen i 25-30 min, eller tills möra.
Koka upp en kastrull med vatten* [5 dl | 10 dl]. Tillsätt quinoa och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och koka upp. Sänk till medelvärme och koka tills fröna har blivit dubbelt så stora, 12-15 min. Häll av vatten i en sil och lägg tillbaka quinoan i kastrullen. Täck med lock och ställ åt sidan.
Hetta upp en stor, torr stekpanna på medelhög värme. Rosta pumpakärnor i 3-4 min, eller tills gyllene. Krydda kyckling med en nypa salt*. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 2 min på varje sida, eller tills brynt. Överför kyckling till plåten när det återstår 10 min av rotfrukternas tillagningstid, och rosta i 10 min, eller tills genomstekt. TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. TIPS: Tvätta händerna och redskapen noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.
Riv citronzest och skär sen citron i klyftor. Finhacka persilja (spara några blad till garnering). Blanda yoghurt, citronzest [1 tsk | 2 tsk], och en nypa salt* och peppar* i en liten skål. Blanda senap, olivolja* [1 msk | 2 msk], persilja, och en nypa salt* och peppar* i en ny liten skål.
Blanda färdig quinoa med senapsvinaigrette och spenat. Tillsätt pumpakärnor, och färdigrostade rotfrukter. Krydda med salt* och peppar*.
Skär kyckling i 2 cm skivor. Servera quinoasallad i skålar. Toppa med kyckling och ringla över citronyoghurt. Garnera med persiljeblad. Servera resterande citronklyftor vid sidan av.