
Varm kikärtssallad
med fylligt mandelris och kryddad yoghurt
Ikväll bjuder vi på en ljuvlig vegetarisk bowl som smakar sommar! Kikärter och zucchini rostas i ugnen och får sen sällskap av krämigt mandelris, spenat och körsbärstomater. Servera härligheten i stora skålar och toppa med yoghurtdressing, persilja och mandlar. Perfekt till middag, lunch, eller till att ta med på picknicken.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
1
Vitlöksklyfta
150
Basmatiris
4
Saha-Ras
40
Mandlar
(Innehåller Nötter)
1
Kikärtor
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
125
Körsbärstomater
½
Zucchini
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
½
Ekologisk citron
1
Bladpersilja
2
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
25
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1
Tomat
Ingår inte i din leverans
3
Vatten (steg 2)
1
Olivolja (steg 2)
½
Salt (steg 2)
Köksredskap
Instruktioner
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Grovhacka mandlar. Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök, Saha-Ras och hälften av mandlarna i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Grovhacka zucchini [1/2 st, 2P]. Skölj kikärtor. Placera zucchini och kikärtor på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja*, salt* och peppar*, och baka i ugnen i 10-15 min.
Finhacka persilja. Dela citron [1/2 st 2P] i klyftor. Halvera körsbärstomater. Skär tomat i 2 cm stora bitar. Skölj spenat. Blanda yoghurt, majonnäs, Ay Cajun-ba [1/2 paket, 2P], hälften av persilja, en skvätt citronjuice och krydda med salt* och peppar*.
När allt är färdiglagat, tillsätt ris, spenat, tomat och körsbärstomater till plåten. Blanda väl med en stekspade tills spenaten har mjuknat. Krydda din sallad med en skvätt citronjuice, salt* och peppar*.
Lägg upp mandelris in djupa skålar. Toppa med persilja och resterande mandlar. Servera med en klick yoghurtdressing och resterande citronklyftor.