
Kvällens stekta kyckling serveras med citrondressing och en ljummen rotfruktssallad på potatis och palsternacka som vi vänder i senapssås med dill. Vi hinner också svänga ihop en grönsallad med rädisor innan det är dags att hugga in på denna enkla och välsmakande middag.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300 g
Kycklingbröstfilé
4 g
Jorden Runt
(Innehåller: Ägg, Senap)
15 g
Senap
(Innehåller: Senap)
500 g
Potatis
2 st
Palsternacka
37.5 g
Rädisor
1 st
Dill
50 ml
Citrondressing med kärnmjölk
(Innehåller: Ägg, Senap, Mjölk Kan innehålla spår av: Selleri, Soja)
60 g
Salladsmix
2 msk
Smör till grönsaker
¼ tsk
Salt till grönsaker
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Vatten till sås
1 msk
Olja till sås
¼ tsk
Salt till sås

Tärna potatis (oskalad) i 1 cm stora bitar.
Skala och tärna palsternacka i 1 cm stora bitar.
Hetta upp smör i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek potatis och palsternacka med salt i 7–8 min, eller tills brynta. Rör om då och då.
Lägg över i en skål och håll varma.

Under tiden, skölj salladsmix.
Halvera rädisor.
Finhacka dill.

Blanda salladsmix, rädisor, olivolja, salt och en nypa peppar i
en stor skål.

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med Jorden Runt och salt.
Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.
Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 2–3 min per sida, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda hälften av dillen, senap, vatten, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Vänd ner potatis och palsternacka i skålen.
Skär kyckling i tunna skivor.

Lägg upp sallad, rotfrukter och kyckling på tallrikar.
Ringla citrondressing över kyckling och garnera med
resterande dill.