Ugnsstekt kycklingfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsstekt kycklingfilé

Ugnsstekt kycklingfilé

med sesampotatis och rostad broccoli

Kyckling och potatis älskas av hela familjen, och ikväll kommer alla att jubla när tallrikarna sätts fram. De kommer nämligen att vara späckade med krispig kycklingfilé, rostad sesampotatis och rostad broccoli. Spännande tillbehör är krispig rucolasallad och krämig aioli!

Taggar:
Under 650 kcal
Barnvänlig
Enkel
Glutenfri
Proteinrik
Allergener:
Ägg
Senap
Mjölk
Sesam
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Jorden Runt

(Innehåller Ägg, Senap)

250

Broccoli

300

Kycklingbröstfilé

500

Potatis

20

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

10

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

40

Rucola

6

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

½

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)648 kcal
Energi (kJ)2710 kJ
Fett26.99 g
varav mättat5.4 g
Kolhydrater51.87 g
varav socker7.7 g
Protein49.03 g
Salt1.5 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Förbered potatis
1

Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft). 

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Skölj rucola.

Rosta sesampotatis
2

Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar, och strö över sesamfrön.

Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

Förbered grönsaker
3

Skär broccoli i stora buketter (dela även stjälken).

Blanda kyckling, lite olivolja, Jorden runt, en nypa salt och peppar i en skål. 

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

Rosta kyckling & broccoli
4

Ta ut plåten när potatisen har rostat i 15 min. Placera kyckling och broccoli bredvid potatisen. Blanda broccoli med lite olivolja, salt och peppar.

Rosta överst i ugnen i 10 min.

TIPS: Använd 2 plåtar till 4P.

Blanda sallad
5

Ta ut plåten igen efter 10 min. Strö riven ost över kycklingen. Rosta överst i ugnen i ytterligare 3-4 min, tills kycklingen är genomstekt och osten har smält.

Blanda rucola, balsamvinäger [1/2 paket, 2P] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en liten skål. Krydda med salt och peppar.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Servera
6

Lägg broccoli, potatis och kyckling på tallrikar. 

Servera med en klick aioli och rucolasallad.