Skip to main content
Ugnsstekt grillkorv och rostade grönsaker
Ugnsstekt grillkorv och rostade grönsaker

Ugnsstekt grillkorv och rostade grönsaker

med äpple och karamelliserad lökrelish

Our Caramelised Sausage Tray Bake is the perfect dish for a cosy autumnal night in. A real one pot wonder, our delicious sausages are roasted alongside onion, apple, carrot, potato and sage until everything is golden and cooked through. Spinach is wilted down and stirred through at the very end for a good hit of extra veg and then drizzled in a warm caramelised onion jus.

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Morot

1 portionspåse

Salvia

100 g

Spenat

500 g

Potatis

g

Korv

12 ml

Balsamvinäger

2 st

Lök

2 st

Äpple

1 st

Rödlök

Ingår inte i din leverans

1.33 msk

Smör

3 tsk

Socker

1 dl

Vatten

Näringsvärden

Energi (kJ)437 kJ
Energi (kcal)104 kcal
Fett8.3 g
varav mättat5.4 g
Kolhydrater7.5 g
varav socker7.5 g
Protein0.1 g

Instruktioner

1

Sätt din ugn på 200°C. Halvera och skala rödlök. Skär halvorna i kvartar. Halvera äpple, ta bort kärnhus och skär i klyftor. Ansa morot och potatis (skalning är valfritt) och skär båda i 3 cm stora bitar. Plocka av och grovhacka salviabladen.

2

Lägg rödlök, äpple, morot, potatis och salvia på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Häll över en skvätt olja*, krydda med salt* och peppar*. Blanda och sprid sedan ut grönsakerna (och äpple) jämnt på plåten. Rosta på översta hyllan i ugnen, ca 20 min. 

3

Halvera och skiva gul lök tunt. Hetta upp smör* på en stekpanna på medelvärme i ca 5 min. Häll i balsamvinäger, socker* och vatten*. Låt blandning sjuda i 10-15 min. Krydda med salt* och peppar*. Rör om och håll sedan varm på låg värme - detta är din relish.

4

Ta ut bakplåten efter 20 min i ugnen. Vänd grönsaker och äpple. Nästla in korvarna bland dem. Sätt tillbaka plåten i ugnen och fortsätt rosta tills allt är gyllenbrunt och genomstekt, ca 10 min.

5

Ta ut bakplåten igen och strö spenat över grönsakerna och korvarna. Sätt tillbaka i ugnen i 1 min - spenaten kommer att slokna.

6

Rör om spenaten på plåten så att den riktigt sloknar. Servera de rostade grönsakerna och korvarna på tallrikar. Toppa med din relish.