Skip to main content
Turkiska ”gözleme” på blandfärs

Turkiska ”gözleme” på blandfärs

med gurk- och yoghurtsallad

4.3
(29)

I kväll tar vi inspiration från Turkiet och gör gözleme med blandfärs och ost. Vi gör våra på tortillabröd som vi fyller med blandfärs kryddad med harissakrydda och smulad grekisk ost. Vi serverar rätten med en gurk- och yoghurtsallad samt en sallad på tomat och lök.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 st

Tortillabröd, fullkorn

(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

8 g

Harissakrydda

250 g

Blandfärs

2 st

Lök

50 g

Grekisk ost

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Citrusfrukt

125 g

Körsbärstomater

1 st

Gurka

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Mynta

60 g

Spenat

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

¼ tsk

Salt till sallad

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till dressing

Näringsvärden

Energi (kJ)3359 kJ
Energi (kcal)803 kcal
Fett46.1 g
varav mättat19.8 g
Kolhydrater52.8 g
varav socker10.6 g
Kostfiber14.3 g
Protein38.6 g
Salt4.2 g
Potassium775.7 mg
Calcium68.5 mg
Iron2.1 mg

Instruktioner

Stek färs
1

Finhacka hälften av löken.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek färs, hackad lök, harissakrydda, salt och en nypa peppar i 4–5 min, eller tills gyllene.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa

Tillsätt spenat
2

Under tiden, skölj spenat.

Smula grekisk ost.

Ta av stekpannan från värme och tillsätt spenat till färsen. Rör om tills spenaten har mjuknat.

Blanda tomatsallad
3

Halvera citrusfrukt.

Skär resterande lök i tunna skivor.

Halvera körsbärstomater.

Blanda citrusfruktsaft, lök, tomat, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Stek wraps
4

Fördela färs på mitten av tortillas och lämna en kant på 3 cm. Toppa med grekisk ost och en nypa salt och peppar.

Forma tortillas till en fyrkant genom att vika över varje kant.

Torka ur stekpannan och hetta upp olivolja på medelhög värme.

Tillsätt wraps och platta till dem med en stekspade. Stek i 1–2 min, eller tills gyllene. Vänd försiktigt och upprepa. Skär färdig wrap på mitten.

Blanda yoghurtsallad
5

Under tiden, finhacka mynta.

Skär gurka i tunna skivor.

Blanda mynta, gurka, yoghurt, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Servera
6

Lägg upp wraps, yoghurtsallad och tomatsallad på tallrikar.

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova