
I kväll tar vi inspiration från Turkiet och gör gözleme med blandfärs och ost. Vi gör våra på tortillabröd som vi fyller med blandfärs kryddad med harissakrydda och smulad grekisk ost. Vi serverar rätten med en gurk- och yoghurtsallad samt en sallad på tomat och lök.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
4 st
Tortillabröd, fullkorn
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
8 g
Harissakrydda
250 g
Blandfärs
2 st
Lök
50 g
Grekisk ost
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Citrusfrukt
125 g
Körsbärstomater
1 st
Gurka
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Mynta
60 g
Spenat
¼ tsk
Salt till kött
¼ tsk
Salt till sallad
½ msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till dressing

Finhacka hälften av löken.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek färs, hackad lök, harissakrydda, salt och en nypa peppar i 4–5 min, eller tills gyllene.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa

Under tiden, skölj spenat.
Smula grekisk ost.
Ta av stekpannan från värme och tillsätt spenat till färsen. Rör om tills spenaten har mjuknat.

Halvera citrusfrukt.
Skär resterande lök i tunna skivor.
Halvera körsbärstomater.
Blanda citrusfruktsaft, lök, tomat, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Fördela färs på mitten av tortillas och lämna en kant på 3 cm. Toppa med grekisk ost och en nypa salt och peppar.
Forma tortillas till en fyrkant genom att vika över varje kant.
Torka ur stekpannan och hetta upp olivolja på medelhög värme.
Tillsätt wraps och platta till dem med en stekspade. Stek i 1–2 min, eller tills gyllene. Vänd försiktigt och upprepa. Skär färdig wrap på mitten.

Under tiden, finhacka mynta.
Skär gurka i tunna skivor.
Blanda mynta, gurka, yoghurt, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Lägg upp wraps, yoghurtsallad och tomatsallad på tallrikar.