Skip to main content
Tortelloni i krämig calabresesås
Tortelloni i krämig calabresesås

Tortelloni i krämig calabresesås

med stekta grönsaker och färsk basilika

Kvällens snabba pastarätt är fullproppad med både vackra färger och härliga smaker. Vi lagar en krämig gräddsås med tomatpuré och calabresepasto och låter färsk tortelloni med ricotta och spenat kokas direkt i såsen. Pastan får sällskap av stekt zucchini, salladslök, vitlök och körsbärstomater och vi toppar med färsk basilika.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Barnvänlig
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

60 g

Calabresepesto

1 st

Zucchini

125 g

Körsbärstomater

75 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

300 g

Spenat- och ricottatortelloni

(Innehåller: Mjölk, Gluten, Vete, Ägg Kan innehålla spår av: Soja, Selleri, Kräftdjur, Fisk, Blötdjur, Senap, Nötter)

1 st

Basilika

35 g

Tomatpuré

150 g

Sockerärtor

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till grönsaker

1 dl

Vatten till sås

¼ tsk

Socker till sås

¼ tsk

Salt till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)2666 kJ
Energi (kcal)637 kcal
Fett24.1 g
varav mättat13.4 g
Kolhydrater82.4 g
varav socker22.1 g
Kostfiber9.1 g
Protein22.3 g
Salt3.3 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Skär zucchini i 1 cm tunna halvmånar.

Skär salladslök i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Plocka basilikablad.

Stek grönsaker
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek zucchini och körsbärstomater i 3–4 min, eller tills mjuka.

Tillsätt sockerärtor, vitlök och salladslök och stek i 1–2 min, tills vitlöken är väldoftande.

Krydda grönsakerna med salt och en nypa peppar, lägg över dem i en skål och ställ åt sidan.

Sjud tomatpuré
3

Hetta upp samma stekpanna på medelvärme och tillsätt tomatpuré.

Sjud tills den är något mörkare, 1–2 min.

Tillsätt pasta
4

Rör i calabresepesto, matlagningsgrädde, vatten, pasta, socker, salt och en nypa peppar i stekpannan.

Sjud i 1–2 min och vänd pastan efter halva tiden, tills den är ”al dente”.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!

Tillsätt grönsaker
5

Vänd ner grönsaker i såsen.

Sjud i 1–2 min, tills grönsakerna är uppvärmda och såsen har tjocknat något.

Servera
6

Lägg upp pasta med sås i skålar och toppa med basilikablad.