Mexikansk vegetarisk burritobowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Mexikansk vegetarisk burritobowl

med hemmagjorda tortillachips och avokado

Gör middagsupplevelsen till en riktig fiesta med vår vegetariska burritobowl. Vi grundar med ris och texmexkryddad vegofärs, och sen är det upp till var och en att bygga sin bowl med massor av goda tillbehör – som hemmagjorda tortillachips, färska grönsaker och gräddfil.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Korn
Soja
Vete
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

160 g

Vegofärs

(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)

2 st

Tomat

150 g

Basmatiris

½ st

Rödlök

1 st

Lime

2 st

Tortillabröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Avokado

4 g

Rökt paprikapulver

5 g

Tex-Mex

1 st

Koriander

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till tortilla

¼ tsk

Salt till tortillachips

¼ tsk

Salt till vegoprotein

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3747 kJ
Energi (kcal)896 kcal
Fett32.5 g
varav mättat7.9 g
Kolhydrater112.4 g
varav socker8 g
Protein30.7 g
Salt5.5 g

Instruktioner

Koka ris
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Under tiden, skär tortillas i 3 cm breda band.

Blanda tortillaband med olivolja, rökt paprikapulver och salt i en stor skål.

Placera tortillaband i ett lager på en plåt med bakplåtspapper. 

Rosta i ugnen tills gyllene och krispiga, 4–6 min. Låt svalna.

TIPS: Håll ett öga på dem så de inte bränns vid.

3

Grovhacka tomat.

Finhacka rödlök.

Finhacka koriander.

Skär lime i klyftor.

Förbered avokado
4

Halvera och kärna ur avokado.

Gröp ur den med en sked och skär i tunna skivor.

Krydda med en nypa salt och peppar.

Stek vegofärs
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegofärs med Tex-Mex, Ay Cajun-ba och salt i 4–5 min, eller tills lätt brynt.

6

Lägg upp ris i djupa tallrikar och toppa med vegofärs.

Lägg upp avokado, tomat, lök, tortillachips, koriander, limeklyftor och gräddfil i separata skålar.

Toppa ris och vegofärs med valfria tillbehör.