Teriyakisås är en japansk sås som kännetecknas av sin sötsura smak. I kväll skär vi fläskkotletter i strimlor och steker dem med teriyakisås. Vi serverar vår japanska fläsk teriyaki med kål- och rädissallad, och vitlöksris. Vi toppar härligheterna med sesamfrön och asiatisk majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Skivad fläskkotlett
75 g
Teriyakisås
(Innehåller Gluten, Vete, Soja)
1 st
Vitlöksklyfta
150 g
Jasminris
75 g
Rödkål, förskuren
75 g
Rädisor
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
1 st
Morot
½ st
Lime
50 g
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
½ tsk
Salt (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ msk
Olivolja (steg 1)
½ msk
Olivolja (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 5)
½ dl
Vatten (steg 4)
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock tills servering.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skär rädisor i tunna skivor.
Skala morot (oskalad) i långa band med en potatisskalare.
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Skär kött i 2 cm tjocka strimlor på en separat skärbräda.
Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött och en nypa salt i 3–4 min, eller tills gyllene och genomstekt.
Rör i teriyakisås och vatten [1/2 dl I 1 dl].
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, blanda rödkål, rädisa, morot, en generös skvätt limesaft, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor skål.
Lägg upp ris i skålar.
Toppa med kött, sallad och en klick asiatisk majonnäs.
Strö över sesamfrön.