
Dags att laga en snabb och enkel middag med asiatiska influenser! I står nämligen en sushibowl med några av de bästa smakerna som det japanska köket har att erbjuda på menyn. Vi bygger vår bowl med kokt ris i botten och toppar det med kallrökt lax, syltad rödlök, gurka och morot som vänts i ponzudressing, avokado med sesamfrön och en klick asiatisk majonnäs.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Lime
150 g
Jasminris
1 st
Avokado
1 st
Gurka
100 g
Kallrökt lax
(Innehåller: Fisk)
15 ml
Ponzudressing
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten, Sulfiter)
50 g
Vegansk asiatisk majonnäs
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten, Sesam)
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
½ g
Chiliflakes
½ st
Rödlök
1 st
Morot
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till inläggning
½ tsk
Socker till inläggning
1 tsk
Socker till ris

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Under tiden, halvera lime.
Halvera rödlök och skär den i tunna skivor.
Blanda salt, socker, chili flakes och limesaft i en liten skål. Vänd rödlök i lagen och ställ skålen åt sidan.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Skala morot och gurka i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Lägg morot och gurka i en medelstor skål och tillsätt ponzudressing. Vänd runt och ställ åt sidan.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked, och skär i tunna skivor.
Rör ner socker och vitvinsvinäger i ris precis innan servering.

Lägg upp ris i skålar.
Toppa med syltad rödlök, kallrökt lax, avokado och ponzumarinerade grönsaker.
Toppa avokado med sesamfrön och en nypa salt.
Servera med en klick asiatisk majonnäs.