Dags att laga en snabb och enkel middag med asiatiska influenser! I står nämligen en sushibowl med några av de bästa smakerna som det japanska köket har att erbjuda på menyn. Vi bygger vår bowl med kokt ris i botten och toppar det med kallrökt lax, syltad rödlök, gurka och morot som vänts i ponzudressing, avokado med sesamfrön och en klick asiatisk majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Lime
150 g
Jasminris
1 st
Avokado
1 st
Gurka
100 g
Kallrökt lax
(Innehåller Fisk)
15 ml
Ponzudressing
(Innehåller Vete, Soja, Gluten, Sulfiter)
50 g
Vegansk asiatisk majonnäs
(Innehåller Gluten, Sesam, Soja, Vete)
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
½ g
Chiliflakes
½ st
Rödlök
1 st
Morot
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till inläggning
½ tsk
Socker till inläggning
1 tsk
Socker till ris
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Under tiden, halvera lime.
Halvera rödlök och skär den i tunna skivor.
Blanda salt, socker, chili flakes och limesaft i en liten skål. Vänd rödlök i lagen och ställ skålen åt sidan.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Skala morot och gurka i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Lägg morot och gurka i en medelstor skål och tillsätt ponzudressing. Vänd runt och ställ åt sidan.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked, och skär i tunna skivor.
Rör ner socker och vitvinsvinäger i ris precis innan servering.
Lägg upp ris i skålar.
Toppa med syltad rödlök, kallrökt lax, avokado och ponzumarinerade grönsaker.
Toppa avokado med sesamfrön och en nypa salt.
Servera med en klick asiatisk majonnäs.