Sushibowl med kallrökt lax
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sushibowl med kallrökt lax

Sushibowl med kallrökt lax

med ponzugurka och syltad rödlök

Dags att laga en snabb och enkel middag med asiatiska influenser! I står nämligen en sushibowl med några av de bästa smakerna som det japanska köket har att erbjuda på menyn. Vi bygger vår bowl med kokt ris i botten och toppar det med kallrökt lax, syltad rödlök, gurka och morot som vänts i ponzudressing, avokado med sesamfrön och en klick asiatisk majonnäs.

Allergener:
Fisk
Sesam
Ägg
Senap
Soja
Gluten
Vete
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Kallrökt lax

(Innehåller Fisk)

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

150 g

Jasminris

1 st

Avokado

½ st

Rödlök

½ st

Lime

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Gurka

1 st

Morot

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

15 ml

Ponzudressing

(Innehåller Vete, Soja, Gluten, Sulfiter)

½ g

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

½ tsk

Socker (steg 2)

1 tsk

Socker (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3088 kJ
Energi (kcal)738 kcal
Fett35.9 g
varav mättat6.5 g
Kolhydrater75.4 g
varav socker14.1 g
Protein20.7 g
Salt4.3 g

Köksredskap

Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Sylta rödlök
2

Under tiden, halvera lime [1/2 st, 2P].

Halvera rödlök [1/2 st, 2P] och skär den i tunna skivor.

Blanda salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], socker [1/2 tsk | 1 tsk], chili flakes [1/2 paket, 2P] och limesaft [1 msk | 2 msk] i en liten skål. Vänd rödlök i lagen och ställ skålen åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Förbered grönsaker
3

Skala morot och gurka i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Marinera grönsaker
4

Lägg morot och gurka i en medelstor skål och tillsätt ponzudressing. Vänd runt och ställ åt sidan.

Förbered avokado
5

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked, och skär i tunna skivor.

Rör ner socker [1 tsk | 2 tsk] och vitvinsvinäger i ris precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med syltad rödlök, kallrökt lax, avokado och ponzumarinerade grönsaker.

Toppa avokado med sesamfrön och en nypa salt.

Servera med en klick asiatisk majonnäs.