Skip to main content
Sushibowl med kallrökt lax

Sushibowl med kallrökt lax

med ponzugurka och syltad lök

Dags att laga en snabb och enkel middag med asiatiska influenser! I står nämligen en sushibowl med några av de bästa smakerna som det japanska köket har att erbjuda på menyn. Vi bygger vår bowl med kokt ris i botten och toppar det med kallrökt lax, syltad rödlök, gurka och morot som vänts i ponzudressing, avokado med sesamfrön och en klick asiatisk majonnäs.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Comfort Food
Allergener:
Fisk
Vete
Soja
Gluten
Sulfiter
Sesam

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt
Antal portioner

1 st

Citrusfrukt

150 g

Jasminris

1 st

Avokado

½ st

Gurka

100 g

Kallrökt lax

(Innehåller: Fisk)

15 ml

Ponzudressing

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten, Sulfiter)

50 g

Vegansk asiatisk majonnäs

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten, Sesam)

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

½ g

Chiliflakes

½ st

Lök

1 st

Morot

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till inläggning

½ tsk

Socker till inläggning

1 tsk

Socker till ris

Energi (kJ)3345 kJ
Energi (kcal)800 kcal
Fett45.5 g
varav mättat7 g
Kolhydrater83.8 g
varav socker13 g
Kostfiber7 g
Protein24.5 g
Salt4.3 g
Potassium732 mg
Calcium48.9 mg
Iron1.5 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Sylta rödlök
2

Under tiden, halvera citrusfrukt.

Halvera lök och skär den i tunna skivor.

Blanda salt, socker, chili flakes och citrusfruktsaft i en liten skål. Vänd lök i lagen och ställ skålen åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Förbered grönsaker
3

Skala morot och gurka i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Marinera grönsaker
4

Lägg morot och gurka i en medelstor skål och tillsätt ponzudressing. Vänd runt och ställ åt sidan.

Förbered avokado
5

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked, och skär i tunna skivor.

Rör ner socker och vitvinsvinäger i ris precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med syltad lök, kallrökt lax, avokado och ponzumarinerade grönsaker.

Toppa avokado med sesamfrön och en nypa salt.

Servera med en klick asiatisk majonnäs.