Skip to main content
”Sushiburgare” på rökt lax och avokado
”Sushiburgare” på rökt lax och avokado

”Sushiburgare” på rökt lax och avokado

med sesampommes och limesyltad sallad

I kväll är det dags att testa en ny typ av burgare! Denna sushi-inspirerade variant består av varma briochebröd som bres med srirachadressing och fylls med kallrökt lax, avokado och limesyltad rödlök och gurka. Vi serverar burgaren med spröda sesampommes på potatis och rödbeta.

Allergener:
Fisk
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Kallrökt lax

(Innehåller: Fisk)

2 st

Briochebröd

(Innehåller: Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla spår av: Sesam, Soja)

1 st

Avokado

1 st

Lime

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

½ st

Rödlök

500 g

Potatis

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

1 st

Gurka

½ g

Chiliflakes

½ st

Rödbeta

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

½ tsk

Socker till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

1 msk

Ketchup till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3976 kJ
Energi (kcal)950 kcal
Fett44.4 g
varav mättat7.6 g
Kolhydrater104.1 g
varav socker20.3 g
Kostfiber9.9 g
Protein28.4 g
Salt4.6 g
Potassium1178.8 mg
Calcium17.2 mg
Iron0.3 mg

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis och rödbeta (oskalade) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Sylta lök
2

Under tiden, halvera lime.

Halvera och skär rödlök i tunna skivor.

Blanda limesaft, socker och salt i en liten skål.

Vänd lök i lagen och ställ åt sidan.

Skär gurka i tunna skivor.

Blanda dressing
3

Blanda srirachamajonnäs, ketchup och chiliflakes i en liten skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Värm bröd
4

Dela bröd på mitten och placera dem direkt på ugnsgallret.

Värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och skär i tunna skivor.

Blanda sallad
5

Vänd pommes med sesamfrön precis innan servering.

Vänd gurka med syltad lök.

Servera
6

Bre bröd med en klick srirachadressing och fyll med lax, avokado och en del av salladen.

Servera pommes och resterande sallad och dressing vid sidan av.