Skip to main content
”Sticky pork”-fyllda bao-bröd

”Sticky pork”-fyllda bao-bröd

2 portioner | med asiatisk woksås och morot

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Bao-bröd är fluffiga, ångkokta bröd som är vanliga i flera asiatiska länder. Här serverar vi dem med en klassisk fyllning – ”sticky pork” på glaserad fläskkotlett, morot och asiatisk majonnäs.

Allergener:
Gluten
Sesam
Soja
Vete

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Fläskkotlett hel

8 st

Bao-bröd

1 st

Morot

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller: Gluten, Sesam, Soja, Vete)

50 g

Vegansk asiatisk majonnäs

(Innehåller: Gluten, Sesam, Soja, Vete)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Mjöl till kött

¼ tsk

Salt till kött

Näringsvärden

Energi (kJ)1832 kJ
Energi (kcal)438 kcal
Fett24.8 g
varav mättat5.2 g
Kolhydrater22.3 g
varav socker13.3 g
Kostfiber2.1 g
Protein32.4 g
Salt2.6 g

Instruktioner

Stek kött
1

Koka upp vatten i en medelstor kastrull om du inte har en mikrovågsugn.

Skär kött i 2 cm stora bitar.

Blanda kött, mjöl och salt i en medelstor skål.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna.

Stek kött i 3–4 min, eller tills brynt och genomstekt.

Ringla över asiatisk woksås och stek i ytterligare 1–2 min, tills kött är täckt av sås.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Förbered morot
2

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Värm bao-bröd
3

Klipp ett hål i vardera sida av paketet med bao-bröd och värm på full effekt i mikron i 40 sek, eller placera bröden i en sil och ånga under lock över det kokande vattnet i 3–5 min.

TIPS: För bästa resultat, ånga bröden precis innan servering, så de håller sig varma och mjuka.

Servera
4

Fyll bao-bröd med kött, morot och asiatisk majonnäs.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova