
Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Bao-bröd är fluffiga, ångkokta bröd som är vanliga i flera asiatiska länder. Här serverar vi dem med en klassisk fyllning – ”sticky pork” på glaserad fläskkotlett, morot och asiatisk majonnäs.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300 g
Fläskkotlett hel
6 st
Bao-bröd
(Innehåller: Gluten, Soja, Vete)
1 st
Morot
75 g
Asiatisk woksås
(Innehåller: Gluten, Soja, Vete, Sesam)
50 g
Asiatisk majonnäs
(Innehåller: Gluten, Soja, Vete, Sesam, Ägg, Senap)
2 msk
Mjöl till kött
¼ tsk
Salt till kött

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Skär kött i 2 cm stora bitar.
Blanda kött, mjöl och salt i en medelstor skål.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna.
Stek kött i 3–4 min, eller tills brynt och genomstekt.
Ringla över asiatisk woksås och stek i ytterligare 1–2 min, tills kött är täckt av sås.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Klipp ett hål i vardera sida av paketet med bao-bröd och värm på full effekt i mikron i 70 sek, eller i ett foliepaket i ugnen i 4–5 min.

Fyll bao-bröd med kött, morot och asiatisk majonnäs.