Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Bao-bröd är fluffiga, ångkokta bröd som är vanliga i flera asiatiska länder. Här serverar vi dem med en klassisk fyllning – ”sticky pork” på glaserad fläskkotlett, morot och asiatisk majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Fläskkotlett hel
6 st
Bao-bröd
(Innehåller: Gluten, Soja, Vete)
1 st
Morot
75 g
Asiatisk woksås
(Innehåller: Gluten, Sesam, Soja, Vete)
50 g
Asiatisk majonnäs
(Innehåller: Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
2 msk
Mjöl till kött
¼ tsk
Salt till kött
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Skär kött i 2 cm stora bitar.
Blanda kött, mjöl och salt i en medelstor skål.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna.
Stek kött i 3–4 min, eller tills brynt och genomstekt.
Ringla över asiatisk woksås och stek i ytterligare 1–2 min, tills kött är täckt av sås.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Klipp ett hål i vardera sida av paketet med bao-bröd och värm på full effekt i mikron i 70 sek, eller i ett foliepaket i ugnen i 4–5 min.
Fyll bao-bröd med kött, morot och asiatisk majonnäs.